Rukomet

Brčanski talenat: Pavle Petrović najbolji mladi rukometaš makedonske Super lige

Nekadašnji as brčanske Lokomotive, nakon transfera u makedonski HC Eurofarm Pelister II živi najbolje dane u dosadašnjoj karijeri. Fantastična izdanja u dresu kluba iz Bitolja trasirala put ka individualnom ostvarenju najboljeg mladog rukometaša na tlu Makedonije.

Brčanski talenat u srcu Pelagonije omogućio je Eurofarm Pelisteru da oba tima navedenog kluba, nakon regularnog dijela makedonske Super lige, zauzmu pozicije u postsezoni, odnosno plej-ofu najjačeg nivoa takmičenja, čime se odabir nove sredine može smatrati vrhunskim rješenjem.

Petrovićevi nastupi u drugom timu Pelistera, u čijem dresu je odigrao sve mečeve u plej-ofu omogućile su dvostruku nominaciju za individualni laureat elitnog makedonskog portala “Rukomet24”.

Petrović je sezonu okončao kao jedan od najefikasnijih rukometaša plej-ofa čime je doprinio drugom timu Pelistera da šampionat okonča na 7. poziciji. Poređenja radi, nominalno prvi tim, prvenstvenu trku je okončao na drugoj poziciji iza šampiona Vardara. Takav epilog završnice sezone uslovio je da lijevoruki bek bude nominovan u izboru kategorije za najboljeg stranog igrača.

Ono što ipak nosi posebnu težinu, jeste druga nominacija i prednjačenje u borbi za titulu najboljeg mladog igrača Super lige za sezonu 2020/2021.

Napad na Ligu šampiona u narednom periodu, da li u dresu Pelistera ili ipak neke druge ekipe, primarni je cilj jednog od članova kvalitetne generacije Lokomotive koja je već iznjedrila značajne faktore renomiranih klubova u regionu.

Makedonija mi mnogo imponuje. Prelazak u redove Pelistera se ispostavio kao pun pogodak. Kvalitet lige mi omogućava da nastavim pravilan razvoj kako bih u budućnosti mogao da pružam partije na još višem nivou. Naravno, zna se šta je najveća želja svakog rukometaša kada posmatramo klupski nivo”, rekao je Pertović za nula49.

Izvor: Dejan Jovičić / nula49.com

Facebook Komentari

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.