Rukomet

Bh. rukometaši danas u Bugojnu dočekuju favorizovane Nijemce

Muška rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas u Bugojnu protiv selekcije Njemačke igra pretposljednji susret kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. godine u Mađarskoj i Slovačkoj.

Samo tri dana kasnije bh. rukometaši će kvalifikacioni ciklus završiti gostovanjem u Grazu protiv Austrije.

Selektor Ivica Obrvan očekuje da bh. tim u ova dva odlučujuća susreta izbori nastup na EP.

Njemačka dolazi u najjačem sastavu i sigurno je favorit. Sam dolazak u tom sastavu pokazuje njihove ambicije. Želimo da ostanemo na tragu posljednje utakmice, da damo zadnji atom snage. Pozitivan rezultat bi nas odveo na EP. Moramo razmišljati i o utakmici protiv Austrije. U reprezentaciji je atmosfera dobra. Malinović ima mali problem, ali se nadam da će biti spreman za meč protiv Njemačke.

Navodi da su igrači upoznati o raznim kalkulacijama koje naš tim vode na EP, ta da je sportu sve moguće.

Dosta faktora odlučuje. Moramo da damo svoj maksimum, da vodimo računa o sitnicama i budemo vrlo oprezni. Jako će biti bitna gol razlika.

Kapiten Mirsad Terzić kazao je da gosti dolaze u najjačem sastavu, čime su pokazali koliko ozbiljno shvataju predstojeću utakmcu, iako su ranije izborili nastup na EP s maksimalnim učinkom.

U Drugoj grupi kvalifikacija vodi Njemačka sa maksimalnih osam bodova, BiH je druga sa četiri boda, dok Estonija i Austrija imaju po dva boda. Plasman na EP izborit će dvije prvoplasirane selekcije iz svake od osam grupa te četiri najbolje trećeplasirane ekipe. Pretposljedenji susret Druge kvalifikacione grupe Bosna i Hercegovina – Njemačka igra danas od 16:10 sati u dvorani Kulturno sportskog centra u Bugojnu.

Osiguran je i direktan TV prenos duela u programu BHT-a i Arene Sport.

Izvor

Facebook Komentari

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.