Rukomet

Amazonke srebrene na završnici Kupa Republike Srpske za rukometašice

Popularne Amazonke poražene u finalnom susretu Kupa RS-a ali uzdignute glave napuštaju glavni grad pomenutog entiteta Bosne i Hercegovine. U završnom meču pehar je pripao domaćinu završnice, rukometašicama Borca.

Plasmanom u finale kreiran je veliki uspjeh za brčansku ekipu s obzirom na minuli period i povrede koje su zadesile ekipu. Još od ranije nedostaje Dunja Brankovan. Irena Pajić takođe je duži period van stroja. Pehovi nisu izostali ni tokom gostaovanja u Banjoj Luci. Katarina Petrović i Zenaida Avdić doživjele su povrede uprkos kojima su stisnule zube i zaigrale na završnim mečevima, što sigurno daje na težini ostvarenom rezultatu.

Što se tiče samog finalnog susreta, ekipa Borca dominirala je tokom čitavog susreta i bez većih problema meč riješila u svoju korist, ubjedljivim rezultatom 30:17. Borac je predstavio napremostivu prepreku brčanskim rukometašicama.

Uprkos odsustvu kolektivnog zlata, individualni tron pripao je Ajli Alikadić, rukometašici Jedinstva koja je sa trinaest pogodaka proglašena najboljom golgeterkom na turniru. Ostvarenje, takođe, vrijedno svake pohvale.

Pored Ajle, srebro jakog sjaja, obezbijedile su i Sanja Katić koja svojim angažmanom doprinosi vođenju i treniranju ekipe, zatim Marijana Sorak, Jelena Lukić, Damljana Bošnjak, Samra Rendić, Zenaida Avdić, Katarina Petrović, Dragana Erić, Milica Đurić, Ivana Nedić i Jovana Pekić.

Saśa Radovanović uz pomoć službenog predstavnika kluba, Maria Mendeša a zajedno sa svim igračicama sada se okreću prvenstvenim obavezama koje ih očekuju u nadolazećim danima. Silno motivisane da lice prikazano u Banjoj Luci, prenesu i na ostale teren širom naše države.

Facebook Komentari

Sportal

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.