Rukomet

Amazonke porazom okončale prvi dio šampionata

Rukometašice brčanskog Jedinstva, nisu uspjele ostvariti povoljan rezultat u poslednjem ovogodišnjem nastupu. Bodovi iz Brčkog, putuju za Ljubuški, ekipi Izviđača koja je nadigrala domaći sastav rezultatom 25:29.

Drugoplasirani tim ovogodišnjeg šampionata, ipak je predstavljao krupan zalogaj za brčanske Amazonke koje će prvi dio prvenstva okončati na 7. poziciji sa 18 osvojenih bodova.

Uvodni minuti susreta proticali su u velikoj borbi, sa obilnom kontakt igrom na obje strane terena, što je rezultovalo time da se na prvi pogodak čekalo pune 4 minute, nakon što su gošće iz Ljubuškog uspješno iskoristile šansu sa 7 metara. Domaće igračice imale su problema sa granitnom odbranom gošći, koja je prvi put pokleknula tek u 7. minutu susreta. Uspjele su Amazonke u prvih 20 minuta držati pristojan priključak protiv, ruku na srce, mnogo kvalitetnijeg tima Izviđača. Isticala se Marijana Sorak u taboru domaćih.

Završnih 10 minuta prvog poluvremena protiču u znaku dominacije gošći, koje dižu tempo sopstvene igre i prave značajniju rezultatsku prednost. Na pauzu izmežu dva poluvremena domaće rukometašice odlaze sa 7 golova zaostatka. 8:15 stajalo je na semaforu nakon prvih 30 minuta borbe.

Nastavak susreta nije donio mnoštvo uzbuđenja, pokušavala su Brčanke da uhvate priključak za gostujućim sastavom ali bezuspješno. Brzim kontra napadima, na isteku 40. minute, gošće dodatno povećavaju stečenu prednost, koja u tim momentima glasi 11:19. Nizali su se golovi na obje strane u tim momentima. Crveni karton za gostujućeg trenera, dodijeljen u 46. minutu duela, dao je krila Amazonkama, da u završnom periodu meča, pruže energičniji nastup i da bržom igrom i dobrom odbranu, makar u blažoj mjeri ugroze visoko vođstvo Izviđača.

Uspjele su domaće rukometašice, serijom golova u poslednje 3 minute susreta, da ublaže poraz i postave konačan, prihvataljiv rezultat, 25:29.

Sorak Marijana, sa 12 postugnutih pogodaka, najviše se istakla u poraženom timu. Ajla Alikadić, dodala je 6 pogodaka.

Sada slijedi zimska pauza za rukometašice najjačeg takmičarskog ranga u Bosni i Hercegovini. Na proljeće nas očekuje povratak rukometnim aktivonostima u ženskoj kategoriji.

Facebook Komentari