Ostali sportovi

Tom Brady bi nakon 20 godina mogao napustiti Patriotse

New England Patriots quarterback Tom Brady before an NFL football game against the Philadelphia Eagles, Sunday, Nov. 17, 2019, in Philadelphia.(AP Photo/Matt Rourke)
Jedan od najvećih NFL igrača svih vremena Tom Brady (42) mogao bi nakon punih 20 godina napustiti New England Patriotse. Naredna destinacija grad Anđela?!

Brady je 2000. godine draftovan u šestoj rundi NFL drafta. Niko nije očekivao od njega da postana najveći quarterback ikad, ali on je ispisao povijest američkog fudbala i sa Patsima je osvojio šest naslova prvaka.

Međutim, nakon 20 godina u dresu Patriotsa, Brady bi od naredne sezone mogao promijeniti dres.

Iako će u augustu napuniti 43 godine on još uvijek planira igrati, a quarterback Carolina Panthersa Cam Newton vjeruje da će Brady ubrzo potpisati za Los Angeles Chargerse, a njegove riječi prenosi Shawn Merriman.

“Cam vjeruje da Tom ide u Chargerse. To bi se lako moglo desiti. Chargersi su upravo ‘nogirali’ Philipa Riversa, a TB12 je slobodan agent”.

Ipak, Merriman bi više volio da u dresu Chargersa vidi upravo Cama Newtona.

“Tom je sjajan, ali nije pravi za Chargerse. Ako su već odlučili da dovedu nekog drugog treba im neko ko je više atleta. Cam Newton bi bio dobar izbor, čak i na kratak period”, rekao je Merriman.

Očekuje nas sasvim sigurno zanimljiva odluka Toma Bradyja, a vidjet ćemo šta će legendarni quarterback odlučiti.

Izvor

Facebook Komentari

Sportal

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.