Ostali sportovi

Otvorena streljana streljačkog kluba “Strijelac”

U okviru sportskog društva „Bosona“ jučer je svečano otvorena streljana streljačkog kluba „Strijelac“. Predsjednik ovog društva Amir Sinanović rekao je da je ovaj projekat realizovan uz pomoć Vlade Brčko distrikta i mnogih volontera.

Za prvi mjesec rada streljane smo predvidjeli samo rad vikendima, dok u drugom mjesecu počinjemo sa redovnim radom. Streljana je urađena po propisima 10 metara razdaljine, puca se vazdušnom puškom. Renoviranje prostora je iznosilo oko 15.000 KM.

Rekao je Sinanović.

Damir Pamukčić, trener streljaštva iz Brčkog pohvalio je otvaranje streljane ukazavši na to koliko će to značiti svima koji se bave ovim sportom.

Ovo je veliki korak i napredak za streljački sport u Distriktu. To je našem gradu nedostajalo i nadamo se da će ovaj čin biti inicijalna kapisla za aktiviranje većeg i savremenijeg strelišta koje brčkom nedostaje.

Rekao je Pamukčić.

Višestruki šamapion BiH u streljaštvu i olimpijski reprezentativac Nedžad Fazlija istakao je da mu je uvijek drago kada se bilo gdje u našoj zemlji otvori neki sportski objekat gdje će neki budući šampioni kovati svoje medalje.

Inače, jučerašnjem svečanom otvaranju streljane prisustvovao je i gradonačelnik Esed Kadrić.

Izvor

Facebook Komentari

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.