Ostali sportovi

Novi sportski podvizi pod novim imenom

Foto: Unsplash

Sportsko društvo Veterani 92 Brčko distrikt Bosne i Hercegovine obavještava svoje članove, prijatelje i interesante da, od marta mjeseca tekuće godine nastavlja svoj rad i aktivnosti pod drugim imenom – Sportsko društvo „Bosona“ Brčko distrikt Bosne i Hercegovine.

Ciljevi Sportskog društva „Bosona“ Brčko distrikt Bosne i Hercegovine su razvoj, afirmacija, promocija i unapređenje sportova poput malog nogometa, šaha, streljaštva, stonog tenisa, ribolova, biciklizma, planinarenja i drugih oblika sportske rekreacije širenjem sportskog i timskog duha u svim segmentima stanovništva (omasovljenjem) pri tome direktno utičući na razvijanje svijesti o sportu i važnosti brige svakog pojedinca za zdravlje, stvarajući zdrave sportske ličnosti. Društvo promoviše obrazovnu i odgojnu funkciju sporta, fair play, razumijevanje, podršku, toleranciju i odgovornost kroz bavljenje sportom i sportskom rekreacijom. 

U okviru Sportskog društva „Bosona“ Brčko distrikt Bosne i Hercegovine aktivno djeluju klubovi: Malonogometni klub „Veterani 92“ Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, Šahovski klub „Magnus“ Brčko distrikt Bosne i Hercegovine i Streljački klub „Strijelac“ Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, koji aktivno učestvuju na takmičenjima i ligama u Bosni i Hercegovini i inostranstvu. 

Uprava Sportskog društva „Bosona“ Brčko distrikt Bosne i Hercegovine poziva sve zainteresirane građane da se uključe u rad Društva i daju podršku razvoju sporta i duha zajednice u našem gradu.

Facebook Komentari

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.