Ostali sportovi

Na četvrtom maratonu u Brčkom učestvovalo 80 plivača iz BiH i regije

Foto: Facebook.com / BDC TV

Na 4. Međunarodnom plivačkom maratonu u Brčkom koji je održan protekle subote učestvovalo je 80 takmičara iz Bosne i Hercegovine i regije.

Tamaš Farkaš i Lara Šulc iz Srbije pobijedili su u muškoj i ženskoj konkurenciji na 5 km. Šulc je stigla do cilja za 39,19 minuta, dok je Farkaš, kojem je ovo treća pobjeda na Plivačkom maratonu u Brčkom, stazu preplivao za 34,47 minuta.

“Ovo mi je bio dobar trening za Evropski kup na 10 kilometara koji će biti održan sredinom avgusta u Ohridu”, kazao je Farkaš u izjavi za medije.

Manju stazu od 2 km u muškoj konkurenciji prvi je preplivao Adam Muhi, također iz Srbije, koji je do cilja stigao za 21,13 minuta, dok je u ženskoj konkurenciji prva bila Sofija Skenderlija iz BiH sa vremenom 23,52.

“Zadovoljan sam. Jedini problem predstavljala je rijeka. U jednom trenutku došlo je do povećanja vodostaja, što je otežalo plivanje, jer je voda nanijela drveće”, izjavio je Draško Đurić, predsjednik Plivačkog kluba Atos-Sava koji je organizator Maratona.

Novinar: Adis Mujdanović

Facebook Komentari

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.