Ostali sportovi

Mercedes će omogućiti Grosjeanu oproštaj od Formule 1 kakav je želio

Romain Grosjean_F1

Sedam mjeseci nakon što je preživio tešku nesreću na utrci za Veliku nagradu Bahreina, sada već bivši vozač Formule1 Romain Grosjean će se vratti u kokpit bolida Formule 1.

Tridesetpetogodišnji Grosjean je bio odlučan da njegov posljednji čin u Formuli 1 ne bude užasna nesreća u kojoj je zadobio ozbiljne opekotine na rukama zbog kojih nije vozio posljednje dvije utrke za Haas u prošloj sezoni.

Pogledajte nesreću ispod.

Dok se oporavljao u bolnici, šef Mercedesa Toto Wolff mu je obećao da će testirati bolid, čime mu je garantovao da će se moći oprostiti od Formule 1 onako kako želi.

Sada je došlo vrijeme da Wolff ispuni obećanje, tako da će Grosjean voziti Hamiltonov šampionski bolid W10 iz 2019. godine. To će se dogoditi 29. juna na stazi Circuit Paul Ricard na kojoj se vozi utrka za Veliku nagradu Francuske. Grosjeana očekuje cijelodnevno testiranje bolida. Također, odvozit će i nekoliko krugova na istoj stazi nekoliko dana prije utrke.

Izvor

Facebook Komentari

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.