Ostali sportovi

Godišnji prijem za sportske kolektive u Bijeljini

U Bijeljini održan je tradicionalni prijem za sportske kolektive sa područja Bijeljine. Sportistima se obratio gradonačelnik Mićo Mićić koji je pohvalio sportiste iz Bijeljine za ostvarene rezultate u godini na izmaku.

Naveo je da kroz finansiranje sportskih kolektiva te ulaganje u infrastrukturu ove godine izdvojeno 2,5 miliona KM. Kao najveći infrastrukturni projekat navedeno je postavljanje reflektora na gradskom stadionu, zamjena krova i parketa u dvorani Gimnazije Filip Višnjić.

Gradonačelnik je istakao da razumije i nezadovoljstvo klubova odobrenim sredstvima te da će gradska uprava u narednom periodu pokušati napraviti pravedniju raspodjelu i podršku uspješnim klubovima.

Posebno je apostrofiran rad sa mladima, koji je bio jedan od glavnih razloga zbog koji je Bijeljina proglašena gradom sporta za 2020. godinu.

Pohvaljen je rad rukometnog kluba Bijeljina koji je ostvario značajne rezultate u omasovljenju rukometa.

Predstavnici klubova su se zahvalili na podršci koju grad pruža i izrazili želju da se sredstva povećaju u narednoj godini. Od predstavnika nekoliko gradskih klubova saznali smo da je gradonačelniku upućen prijedlog za sastanak na kojem bi se razmotrilo osnivanje sportskog društva Radnik, koje bi po mišljenju predstavnika klubova olakšalo funkcionisanje. Ostaje nam da vidimo da li će ova ideja zaživjeti u budućnosti.

Facebook Komentari