Ostali sportovi

Brčko: Škola kajaka sve popularnija među djecom

Škola kajaka, koju svake godine od maja do kraja ljeta organizuje Kajak kanu klub /KKK/ “Zaveslaj” Brčko, sve je popularnija među djecom, a ove godine najviše je upisanih, rekao je Srni trener Kluba Đorđe Tomičić.

Tomičić je naglasio da je ovaj sport, koji je u Brčkom veoma popularan, izuzetno dobar za zdravlje tijela i duha, razvoj socijalnih karakteristika, kao i za postizanje dobrih životnih navika i življenja u skladu sa prirodom.

On je naveo da u školi djeca prolaze osnove kajaka i da se najveći dio treninga odvija na rijeci Savi, što je mnogima pomoglo da se oslobode straha od vode.

Najveći kamen spoticanja u radu Kluba je nedostatak komunalne infrastrukture. Nadam se da će ti problemi biti riješeni u skorije vrijeme“, rekao je Tomičić Srni.

On je dodao da, uprkos infrastrukturnim problemima, svi članovi Kluba i polaznici škole vrijedno treniraju i pripremaju se za naredna takmičenja, kojih u BiH još nema.

Za takmičenje se pripremaju i seniori, a među njima i član sa najviše postignutih rezultata na domaćim i međunarodnim takmičenjima u kanuu Jasmin Klebić, koji se kanuom bavi 17 godina i više puta je bio reprezentativac BiH.

Sport me je formirao kao osobu, stvorio sam radne navike. Bez discipline i odricanja nema uspjeha“, ističe Klebić.

Kajak kanu klub “Zaveslaj” Brčko osnovan je 2014. godine i ima 30 stalnih članova.

Izvor: Srna

Facebook Komentari

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.