Odbojka

ŽOK Bimal-Jedinstvo zaustavljeno u osmini finala cupa CEV-a

Revanš susret osmine finala CEV cup-a, odigran u dvorani brčanske Gimnazije, nakon 92 minute odbojkaške igre, pripao gostujućem sasatavu iz Minska. Odbojkašice Bimal-Jedinstva, uprkos kvalitetnijoj predstavi na terenu, nisu uspjele da nadoknade rezultatski deficit iz prvog kola, te su nastup ne evropskoj sceni okončale u osmini finala. Drugog po jačini, takmičenja u Evropi.

Ekipa Minchanke iz Minska, nakon ubjedljivog trijumfa u prvom meču, uspjela je savladati prvaka Bosne i Hercegovine i na gostujućem terenu. Nakon igre kroz četiri seta, na semaforu je stajalo 21:25, 21:25, 25:22, 15:25.

Drugoplasirani tim ovogodišnjeg izdanja MEVZA lige, od samog starta tražio je rezultatski povratak u ovaj dvomeč. Početak uvodnog seta, nakon vođstva gošći 0:2, polako je proticao u znaku Bimal-Jedinstva. Kreiranim serijama poena na servis Ivane Radović i Anđelke Radišković, domaći sastav održavao se aktivnim tokom sredine prvog seta. Nakon pomenutih 0:2, gošće pri rezultatu 15:16 stižu do novog vođstva u prvom setu. Vođstva, koje su rutinski sačuvale do finiša prve dionice. Majstorskim potezom gostujućeg tehničara na mreži, ekipa Minchanke okončala je prvi set i prišla korak bliže ukupnom prolasku u četvrt-finale cupa CEV-a.

Drugi set ponovo donosi dinamičnu borbu u kojem, nakon egal uvoda u drugi period, ponovo ekipa Bimal-Jedinstva dolazi do značajnije prednosti sredinom dionice. Petnaestim timskim poenom, nakon nekoliko kvalitetnih napada preko Ivane Radović i Ane Gajić, borbena ekipa Bimal-Jedinstva primorala je gostujućeg trenera na time-out, koji će, ispostaviće se pozitivno djelovati na ekipu Minchanke u nastavku.  Do kraja seta, serija vidno iskusnijeg sastava gostiju, 3:10, uz dobru blok igru u tim trenucima i kvalitetan servis korektora Bogdanova, naznačila je kraj nadanja Bimal-Jedinstva o nastavku takmičenja u CEV cupu. Ponovo je bilo 21:25.

Ono što Brčanskim princezama nije pošlo za rukom u uvodna dva seta, jeste u trećem, uprkos nekolicini servis grešaka tokom meča. Čak njih 18, izrazito visok broj za ovaj nivo takmičenja. Nakon stečene prednosti na startu treće dionice, igračice najtrofejnijeg odbojkaškog kluba u BiH, uspjele su pomenutu prednost sačuvati i do konca trećeg perioda, te sasvim zasluženo stići do osvajanja seta, koji itekako može stimulativno djelovati pred naredne izazove koji očekuju ekipu.

Odigrale su domaće igračice vrhunski na mreži u prelomnim mometima trećeg seta, te vidno motivisane,stečenih 3 poena prednosti koju su održavale sredinom seta, uspijele i sačuvati do samog finiša. Osvajanje jednog seta, svakako je namjanja nadonkada za pruženo na parketu dvorane brčanske Gimnazije.

U četvrtom setu, trener domaće ekipe, Smail Pezerović, pružio je šansu mlađim igračicama koje do sada nisu bilježile značajniju minutažu u elitnom takmičenju, Kroz 15 timskih poena, svakako je bila vidljiva doza potencijala koja se krije u najmlađim članovima sastava Bimal-Jedinstva. Za fizički dominantiju i iskusniju ekipu Minchanke,u ovom momentu, nedovoljno.

Radišković Anđelka sa 19, Ivana Radović sa 10, te Ana Gajić sa 9, u visoko procentnom poenterskom smislu, predvodile su domaći sasatav u sinoćnjem meču.

Prema riječima Ivane Radović, jedne od najmlađih u udarnoj postavi Bimal-Jedinstva, ostaje žaljenje za konkretnijim rezultatom ali ono najvažnije ipak slijedi.

Ostaje žal za osvajanjem možda još jednog seta. Možda smo ušle u meč sa previše respekta prema gostujućoj ekipi, čak smo napravile nekoliko početničkih grešaka topkom drugog seta. Ipak, najvažnije slijedu za vikend gdje nas očekuje, nadamo se, uspješan final-four MEVZA lige.

Odbojkašice Bimal-Jedinstva, za vikend nastavljaju sa obavezama u MEVZI. Mnogo važniji ispiti očekuju sastav Bimal-Jedinstva, koji se u debitantskom nastupu plasirao na završnicu Srednjoevropske odbojkaške lige, gdje ih u Novoj Gorici očekuju borbe za najsjajnije odličje.

Facebook Komentari