Odbojka

ŽOK Bimal-Jedinstvo započelo sa pripremama za novu sezonu

Višemjesečnoj pauzi došao je kraj i u taboru vladajućih šampiona Bosne i Hercegovine. Odbojkašice Bimal-Jedinstva upalile su motore i sinoć započele pripreme za novu takmičarsku sezonu.

Nakon prinudnog okončanja, do tada istorijski uspješne sezone, višestruke prvakinje Bosne i Hercegovine okupile su se u dvorani brčanske Gimnazije nešto ranije od datuma prethodnih okupljanja, kako bi imale više vremena za povratak u optimalnu formu pred izazove koji ih očekuju.

Prelazni rok odrađen je po ukusu čelnika kluba, koji su nakon nekoliko značajnih odlazaka reagovali u skladu sa mogućnostima i obezbijedili kvalitetna pojačanja kosturu ekipe koji nije značajno promijenjen. Sada je sve spremno za povratak takmičarskom programu i obavezama.

Dok se i dalje očekuje odobrenje Saveza i kompromisno riješenje koje će dozvoliti izlazak na evropsku scenu, u konačnici omogućiti i potencijalno učešće u novom izdanju MEVZA lige, Brčanske princeze imaju jasan cilj u domaćim takmičenjima, identičanan višegodišnjoj moralnoj obavezi.

Naš cilj jesu titule u domaćim takmičenjima. Nažalost, neigranjem u MEVZI čini se korak nazad jer smo prošle godine uvidjeli gdje nam je mjesto. Samo takmičenje u značajnjoj mjeri uticalo je i na tehničko-taktički napredak svih igračica.

Izjavio je Smail Pezerović, šef stručnog štaba Bimal-Jedinstva,

Smail Pezerović, zajedno sa svojim pomoćnikom Ljubišom Ristićem, sinoćnjom prozivkom započeo je pripremni proces koji će se odvijati u tri faze. Pored dvorane, odbojkašice Bimal-Jedinstva, određeni period će se pripremati i na otvorenim uslovima Gradskog stadiona u Brčkom. Pripreme aktuelnih prvakinja ogledaće se u adaptacijskim, opštim i specifičnim fazama.

Uvodni dio i sama adaptacija će trajati 14 dana, nakon pauze koje je bila nešto duža od očekivanog. Tokom tog perioda radićemo na lakšim normama i istezanjima nakon čega ćemo iz nedelje u nedelju pojačavati ritam, raditi na snazi i dizati formu.

Dodao je Pezerović.

S obzirom da nije proglašen prvak za prethodno, prinudno okončanu sezonu, Bimal-Jedinstvo i dalje je aktuelni šampion naše države. U klubu s nestrpljenjem očekuju eventualnu promjenu statusa za evropska takmičenja koji bi omogućio evropske mečeve u Brčkom i tokom nadolazeće sezone. Odluka bi trebala biti konačna u narednih nekoliko dana.

Facebook Komentari

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.