Odbojka

ŽOK Bimal-Jedinstvo sigurnim trijumfom ispratilo GEN-I Volley iz Brčkog

Bimal_Jedinstvo_MEVZA
Bimal_Jedinstvo_MEVZA
Dobrim navikama, nekada je korisno robovati. Pobjednosne navike u Srednjoevropskoj odbojkaškoj ligi, prvakinje Bosne i Hercegovine nastavile su i u poslednjem nastupu pred domaćom publikom u regularnom dijelu ovogodišnjeg izdanja MEVZE. Rezultatom 3:0 u setovima, na sebi svojstven način, revanširale su se ekipi GEN-I Volleya za tijesan poraz u prvom dijelu takmičenja.

Brčanske princeze, sigurnim nastupom na domaćem parketu napravile odličnu uvertiru pred final-four, na kojem će se, sasvim sigurno, u velikoj mjeri pitati za konačan plasman i cjelokupnog osvajača ovogodišnje Srednjoevropske odbojkaške lige u konkurenciji djevojaka.

U dvorani brčanske Gimnazije, izabranice Smaila Pezerovića, nakon 75 minuta aktivne odbojkaške igre, stigle do ubjedljivog trijumfa bez izgubljenog seta. Po periodima 25:21, 26:24, 25:22.

Ekipa GEN-I Volleya od samog starta susreta, nalazila se u  evidentno podređenom položaju. Odlučni sastav brčanskog predstavnika, dobrom prijem igrom, statistički parametri govore o 68 % pozitivnog prijema, dolazile u priliku da u napadačkom dijelu ugrožavaju gostujući sastav i stižu do konstantnog rezultatskog liderstva. 33%  napadačke prolaznosti , otvara još više prostora Bimal-Jedinstvu za napredak u tom segmentu, prije odlaska na završni turnir. U ovom meču, ispostavilo se dovoljnim za miran trijumf.

Drugi set, koji se igrao na razliku poena, pružio je najviše neizvjesnosti u pomenutom susretu. Ostala dva, ogledala su u konstantom vođstvu domaćeg sastava, koji kontrolu nad dešavanjima na parketu niti u jednom momentu nije dovodio u pitanje. Djevojke iz Brčkog, predvođene dinamičnim trojcem Radišković(15)-Babić(15)-Gajić(10)(sve tri sa dvocifrenim učinkom), stigle su i do sedmog trijumfa ove sezone. Dovoljno za suverenu drugu poziciju i 22 osvojena boda.

Poslednje kolo, djevojke iz Brčkog odigraće u Kaštelama, protiv ekipe HOK Kaštela.

Pomenuti final-four, na kojem će Bimal-Jedinstvo učestvovati kao debitant u ligi, što dodatno daje na težini ostvarenom uspjehu, biće održan u Novoj Gorici.

Facebook Komentari