Odbojka

ŽOK Bimal-Jedinstvo počinje trku za šampiona Bosne i Hercegovine

Nakon uspješnog debitantskog nastupa u MEVZI, izborenog finala Kupa Bosne i Hercegovine, odbojkašice Bimal-Jedinstva nastavljaju još jednu borbu na domaćem frontu. Na redu su susreti u bosanskohercegovačkoj mini-ligi koji će u konačnici odrediti nacionalnog prvaka.

Kao učesnice Srednjoevropske odbojkaške lige MEVZA, aktuelne prvakinje Bosne i Hercegovine bile su oslobođene takmičenja u regularnom dijelu prvenstva Bosne i Hercegovine. Sada, kao takve priključuju se borbi sa ostalim timovima u kojoj će pokušati ostvariti jedan od primarnih ovosezonskih ciljeva a to je odbrana titule šampiona naše države.

Baš kao i Bimal-Jedinstvo, drugi predstavnik Bosne i Hercegovine u proteklom izdanju MEVZA lige, UOK Banja Luka Volley, bio je oslobođen takmičenja u nacionalnom šampionatu, sve do početka mini-lige za prvaka. Upravo pomenuti rivali odigraće naredni susret u okviru II kola pomenute lige.

Predstavljaće ovo peti ovosezonski sraz dugogodišnjih sportskih rivala. U dosadašnjem toku sezone Bimal-Jedinstvo ima pozitivan, 3-1 omjer, protiv banjalučkog sastava.

U taboru Brčaka, vjeruju u nastavak pozitivne serije protiv narednog rivala te ističu važnost nadolazećeg meča. Bimal-Jedinstvo u najjačem sastavu napada gosšće iz Banja Luke.

Predstojeći duel u značajnoj mjeri može odrediti tok borbe za šampiona. U slučaju drugačijeg scenarija, ta odluka će, vjeruje, biti samo prolongirana. Naša ekipa je spremna za meč koji slijedi i očekujem da pružimo jednu kvalitetnu partiju u petak.

Izjavio je šef stručnog štaba Bimal-Jedinstva, Smail Pezerović.

Meč je na rasporedu u petak, sa početkom u 19:00 časova. Lokacija dobro poznata, dvorana Gimnazije.

Facebook Komentari