Odbojka

ŽOK Bimal-Jedinstvo izborilo učešće na završnom turniru četiri najbolje ekipe

Prvakinje Bosne i Hercegovine, kvalitetnim nastupima u odlučujućim momentima nadigrale direktnog rivala u borbi za final-four. Pobjedom 3:1 u setovima nad ekipom HAOK Mladosti iz Zagreba,izabranice Smaila Pezerovića, kao debitantkinje u MEVZI, napravile velike uspjeh i plasirale se na završni tunir koji će biti održan u Novoj Gorici.

Domaća ekipa je nastupila u sastavu: Husić, Karać, Gajić, Vajdova, Radović, Radišković i libero Katarina Popović.

Važnost meča uticala je na otvaranje igre. Oprezan pristup oba sastava donio je blagu neizvjesnost na samom startu. Kako je meč odmicao, domaći sastav, konkretnijim pristupom i servisom Vajdove dolazi do značajnije prednosti. Odličnom igrom libera Popovićeve u polju, omogućeno je kvalitetno razigravanje kapitena Amire Husić. Furioznom završnicom, dobrim servisima, Bimal-Jedinstvo privodi set kraju. Uspješnim napadom preko primača servisa, Ivane Radović okončan je prvi period, rezultatom 25:18.

Drugi set tekao je po volji gošći, određeno taktičko nadmudrivbanje dvojice trenera donijelo je posebnu draž ovom susretu. Dobrom reakcijom nakon izgubljenog prvrog seta, fizički veoma moćan tim gošći, drugi set stavlja pod svoju kontrolu. Ubjedljivo stečenom prednošću 14:20 najavile su izjednačenje u brčanskoj dvorani Gimnazije. Pokušale su domaće igračice da se vrate u set, dalje od kvalitetnog servisa Amire Husić i 23 poena u setu, nisu mogle.

Razigrane gošće stvarale su dodatne probleme Bimal-Jedinstvu i u trećem setu. Ipak, najbolje kada je najpotrebnije, sastav Bimal-jedinstva pokazuje raskošan kvalitet tokom sredine seta. Nakon vođstva gošći 15:19, narednih 5 poena, odličnom igrom u polju, osvajaju domaće igračice, potpuni preokret i momentum na strani Brčanskih princeza. Tandem Gajić-Husić, ključan u važnim momentima. 25:22 za Bimal-Jedinstvo.

Da meč dobije na novoj dozi neizvjesnosti, gošće su se pobrinule samo u uvodnim poenima, ispostaviće se završnog seta. Nakon određenih problema na prijemu servisa i razigranim liberom gostujuće ekipe koja je omogućila ubitačne napade Mladosti, Bimal-Jedinstvo ponovo pruža igru u rangu svog renomea. Taktičkim uvođenjem Elene Babić, koja je povjerenje opravdala izuzetno važnim blok poenima, domaća ekipa preuzela je tok meča u svoje ruke. Najbolja poenterka MEVZE, Anđelka Radišković dobrim servisom inicirala je rezultatski preokret sredinom seta. Vođstvo Bimal-Jedinstva 17:15. Nije pomogao ni time-out gostujućeg stratega. Što je započela Radiškovićeva, dovršila je Ana Gajić. Odličnim servisom u finišu ovjerila je vizu Brčankama za put u Novu Goricu. Ivana Radović, svojim napadom stavila je tačku na i i konačan trijumf Brčanki.

Debitantski nastup u MEVZI, krunisan plasmanom na završni turnir četiri najbolje ekipe, veliki je rezultat za prvakinje Bosne i Hercegovine.

Ovom pobjedom, nad direktnim rivalom, ekipom Mladosti iz Zagreba, Brčanske princeze stigle su do drugog mjesta na tabeli, osvojiviši i 19. bod u dosadašnjem toku takmičenja.

Smail Pezerović, šef stručnog štaba Bimal-Jedinstva, nije krio svoje oduševljenje nakon velikog rezultata.

U direktnoj borbi za final-four, dva kola prije kraja smo ostvarili naš cilj. Rezultat bi rekao da je bilo lako, ipak nije. Određena i takitčka nadmudrivanja dvojice trenera činile su meč dinamičnijim. Najbolje smo se pokazali kad je bilo najpotrebnije i sada možemo rasterećeni da uživamo u uspjehu i posvetimo se nastavku takmičenja u CEV cupu.

Facebook Komentari