Odbojka

ŽOK Bimal-Jedinstvo brani titulu pobjednika Kupa Bosne i Hercegovine

Legendarna dvorana Borik, predstavlja poprište novog čina sportske borbe dva najdominantija odbojkaška kluba naše države, u ženskoj konkurenciji..

UOK BL Volley i ŽOK Bimal-Jedinstvo u subotu će se boriti za trofej namijenjen osvajaču Kupa Bosne i Hercegovine za ovu sezonu.

Suverene vladarke domaće odbojkaške scene u pohodu su na šesti uzastopni trijumf u Kupu, ako gledamo unazad 15 godina, pehar Kupa ukupno 11 puta našao se u vitrinama najtrofejnijeg domaćeg kolektiva u ženskoj odbojci. Banja Luka Volley u nadi da će stići do svog prvog laureata te toliko željene pobjede nad Bimal-Jedinstvom, domaćin je susreta koji predstoji. Ipak, zbog nastale situacije na globalnom nivou i proglašenja pandemije virusa Korona, meč u Boriku odigraće se bez prisustva publike.

Bimal-Jedinstvo u meč ulazi kao favorit za osvajanje prestižnog takmičenja. Pomenuti rivali ove sezone su odigrali 5 takmičarskih mečeva, kako na domaćoj tako i na evropskoj sceni. Poslednji, ubjedljiv nastup Bimal-Jedinstva protiv banjalučke ekipe, obezbijedio im je četvrti trijumf protiv pomenutog tima u ovogodišnjem takmičarskom programu. Bilo je uvjerljivih, dominantnih 3:0 za Brčanske princeze. Ekipa UOK BL Volleya, savladala je svog rivala samo jednom prilikom, u prvom meču 1/16 finala Cupa CEV-a. Taj meč takođe je odigran u Boriku.

Atmosfera u Brčkom odiše optimizmom pred poslednje juriše ka primarno zacrtanim ciljevima na početku, do sada moramo priznati, veoma uspješne sezone za Bimal-Jedinstvo. Tokom vanredne situacije, ohrabruje i činjenica će u subotu, Smail Pezerović napasti UOK BL Volley sa svim raspoloživim snagama koje trenutno posjeduje u rotaciji.

Sa nestrpljenjem iščekujemo utakmicu finala Kupa. Za naše naredne protivnice smo se pripremale i tokom prethodnog meča a ove sedmice smo to sve nadogradili. Nastojaćemo da ponovimo igru sa prethodnog meča i ukoliko to uspijemo, smatram da ne bi trebalo biti problema za naš sastav.

Izjavila je Ana Gajić, jedna od udarnih vedeta brčanske ekipe.

Prazne tribine dvorane Borik trebale bi da preedstavljaju jedini nedostatak kvalitetnoj sportskoj manifestaciji koja će se održati u Banja Luci.

Svakako nam je žao što će meč biti održan bez prisustva publike, jer navijači daju posebnu čar ovakvim mečevima. Mi ćemo se truditi da sebi kreiramo dobru atmosferu za igru, baš kao što to radimo i na treningu.

Dodala je Gajićeva.

Prenos meča iz dvorane Borik možete gledati na SportKlubu.

Facebook Komentari