Odbojka

ŽOK Bimal- Jedinstvo bogatije za trostruko “da”

Ženski odbojkaški klub Bimal-Jedinstvo iz Brčkog, nastavlja sa osvježenjem ugovora igračicama koje bi i u budućem periodu trebale biti od krucijalne važnosti za uspjehe tima. Svoj veliki povratak na teren, najavila je i Ajla Omerhodžić-Sinanović, dugogodišnji libero Brčanskih princeza. Obnovljen je ugovor i kapitenu sastava ali i još jednom veoma važnom članu najjače ekipe.

Bimal-Jedinstvo aktivno sprovodi pripreme za narednu takmičarsku sezonu. Na čelu sa predsjednikom Omerhodžićem i sportskim direktorom Greklulovićem, platni spisak ekipe, bogatiji je za još tri ugovora, odbojkašica koje su i ponikle u redovima višestrukog prvaka Bosne i Hercegovine.

Ajla Omerhodžić-Sinanović nakon ostvarenja, za ženu, u najvažnijoj ulozi majke, spremna je da se vrati na odbojkaške parkete i stavi se na raspolaganju šefu struke, Smailu Pezeroviću. Povratak voljenom klubu,nakon toliko uspješnih godina okrunjenim peharima, pruža obostrano zadovoljstvo ali i dodatne mogućnosti vladarima ženskog odbojkaškog podnevlja.

Svojim dolascima na utakmice kao gledalac, uvidjela sam da me još dosta toga veže za Bimal-Jedinstvo. Prošle godine sam takođe imala važeći ugovor, kojeg sam odrađivala onoliko koliko su mi privatne obaveze dozovljavale. Velika zahvalnost mom susprugu, koji mi je bio ogromna podrška i mogućnost da odradim pripreme sa ekipom. Ove godine smo bili spriječeni da podignemo zlatni pehar u domaćem šampionatu. Sada spremne i motivisane dočekujemo buduće izazove kako bismo svi zajedno ispunili očekivanja koja se od nas i očekuju.

Kapiten ekipe, Žana Dragutinović, nakon prošlogodišnjeg primoranog odsustva sa parketa, u renomu velikog igrača, produžila je vjernost Bimal-Jedinstvu, te očekuje da propušteno, na još efikasniji način, bude nadoknađeno. Dragutinovićeva, koja je stavila paraf na dvogodišnje produženje ugovora, od samog starta priprema, staviće se na raspolaganje treneru Pezeroviću.

Elena Babić, baš kao i Dragutinovićeva, dijete je Bimal-Jedinstva. Prošlogodišnji povratnik u redove matičnog kluba, odlučila je da nastavi romansu sa brčanskim gigantom. Babićeva je bila veoma važan član udarne postave u finišu protekle sezone koja je okrunjena prvom evropskom medaljom, osvojenom u programu MEVZA lige. Ugovor je baš kao i u prethodnom slućaju, potpisan na dvije godine.

Što se odlazaka tiče, prema zvaničnim informacijama, klub je napustila najbolja igračica protekle sezone, ujedno i najbolja poenterka kompletnog izdanja MEVZA lige, Anđelka Radišković. Klub je potvrdio da će Radiškovićeva, nakon izrazito uspješnog perioda u Brčkom, karijeri nastaviti u Sloveniji, kao član ekipe Calcita iz Kamnika.

Facebook Komentari

Sportal

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.