Odbojka

Vicešampion Mađarske sa mladim Brčakom napada tron

Foto: Ustupljeno Sportalu

Marko Milovanović nakon zapažene role u dresu Martiguesa, stavio je paraf na ugovor sa najtrofejnijim mađarskim klubom. Epizoda na Azurnoj obali stigla je do epiloga te će talentovani korektor u nadolazećoj sezoni nositi dres Fino Kaposvara. Osamnaestostruki nacionalni prvak, nakon godina posta želi dodatan iskorak pred start šampionata u kojem slovi za jednog od glavnih favorita za krunu.

Prošlosezonski finalista mađarske NB I Extralige ambiciozno je krenuo u novi pohod na titulu koja je nakon nedavno okončanog finalnog sraza završila u ljutog rivala, ekipe Penzugyora. Akvizicija u vidu nekadašnjeg bombardera Vojvodine i Kaknja 78, jedan je od koraka koji će ekipu učiniti relevantnijom u borbi za tron. Milovanović veoma dobro poznaje prilike u Mađarskoj s obzirom da je tokom sezone 2019/2020 sa uspjehom nosio dres budimpeštanskog MAFC BME-a.

“Znam šta mogu da očekujem od ambijenta i radujem se povratku u ligu koja je mnogo kvalitetna i koja je svojevremeno doprinijela mom daljnjem odbojkaškom razvoju. Osjećam se sposobnim i motivisanim da pomognem Kaposvaru da titulu nacionalnog prvaka vratimo u najbogatije klupske vitrine”, kazao je Milovanović u razgovoru za Sportal.ba.

Najbolji poenter Martiguesa u minuloj postsezoni, potpisao je jednogodišnji ugovor s vicešampionom Mađarske koji predstavlja peti angažman u dosadašnjoj karijeri mladog Brčaka. Milovanović je sa 24 poena u prosjeku predvodio tim sa juga Francuske u prošlogodišnjoj potjeri za plasmanom u najviši rang takmičenja, ali je ekipa ipak zaustavljena u četvrtfinalnoj rundi Playoffa-a, nakon čega je uslijedila odluka o promjeni sredine.

“Imao sam nekoliko primamljivih ponuda, između njih i za produžetak saradnje sa Martiguesom, ali sam se odlučio za novi izazov u svojoj karijeri. Smatram da je potpis sa najtrofejnijim klubom u Mađarskom korak naprijed i da ću dobrim igrama stvoriti uslove za značajan kolektivni uspjeh, ali i daljnji individualni razvoj”, dodao je Milovanović.

Dvadesetrrogodišnji internacionalac će se od samog starta staviti na raspolaganje Rubenu Wolochinu koji je početak pripremnog perioda zakazao za 7. avgust. Argentinski stručnjak u liku povremenog reprezentativca Bosne i Hercegovine, imaće kvalitetnu opciju na korekciji napada, ali i eventualnoj rotaciji na prijemu servisa.

“Lakša povreda leđa je iza mene i sada sam spreman u potpunosti se fokusirati na ono što dolazi. Svjestan sam da me očekuje zahtjevna konkurencija, ali baš to je ono što je poželjno kako bismo svi zadržali fokus i bili na vrhuncu, kako bi ostvarili naše najviše ambicije i u sami start šampionata ušli sa visokom dozom koncentracije”, zaključio je Milovanović.

Foto: Ustupljeno Sportalu

Facebook Komentari