Odbojka

U derbiju stare priče, u Brčkom ništa novo!

Dželat banjalučkih snova, ponovo lik i dijelo odbojkašica Bimal-Jedinstva. Kao i u polufinalnom susretu Kupa Republike Srpske, Brčanske princeze nadigrale najvećeg konkurenta,.rezultatom 3-1 u setovima!

Bimal-Jedinstvo nastupilo je bez povrijeđe Ivane Radović, njeno mjesto na poziciji primača servisa zauzela je Duška Kenjalo.

Od samog starta visok nivo u segmentima blok igre koji je odlično ispraćen i napadačkim sekvencama, domaće odbojkašice bez većih poteškoća diktirale su tempo igre u ovodna dva seta.

Raezultatom 25:16 i 25:18, raspucane odbojkašice aktutelnog prvaka Bosne i Hercegovine, došle su na prag trećeg ovosezonskog trijumfa u Premijer ligi.

Treći set ponudio je i blago opuštanje domaćih odbojkašica koje su uprkos stečenom vođstvu u uvodnim poenima trećeg seta, dozvolile gošćama povratak nakon 12-4 i rezultatski “comeback” u meč. Bilo je 23:25 za UOK BL Volley.

Ipak, presuda suvog kvaliteta viđena je u četvrtom periodu. Otrijeznile su se Brčanske princeze, zaigrale na sebi svojstven način i nakon 25:20 u četvrtom setu, ovjerile susret protiv gošći iz Banja Luke.

Nakon tri odigrana susreta u ovogodišnjem izdanju Premijer lige za djevojke, Bimal-Jedinstvo je na stopostonom učinku. Tri pobjede u isto toliko odigranih mečeva.

Facebook Komentari

Sportal

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.