Odbojka

U Brčkom predstavljene nove akvizicije Bimal-Jedinstva

Aktuelni šampioni Bosne i Hercegovine, već prvog dana prelaznog roka napravili su poteze koji će dodatno osnažiti ekipu koja je protekle sezone zabilježila ogroman uspjeh, osvajanjem prve evropske medalje. Podsjećamo, zauzevši treću poziciju u Srednjoevropskoj odbojkaškoj ligi MEVZA.

Kontinuitet dominacije u domaćim takmičenjima, zahtjeva i ispravne poteze na tržištu. Uprava Bimal-jedinstva, predvođena predsjednikom Omerhodžićem, obezbijedila je značajna pojačanja pred naredni šampionat koji treba da predstavi potvrdu suverene dominacije “Brčanskih princeza” na tlu bosanskohercegovačke odbojke.

Pored osnaživanja igračkog kadra, vanserijsko pojačanje obezbijeđeno je i stručnom štabu, na čijem čelu ostaje Smail Pezerović. Njegovom timu, priključiće se vrhunsko odbojkaško ime, član stručnog štaba reprezentacije Srbije, evropski prvak, Ljubiša Ristić koji će svojim znanjem u značajnoj mjeri doprinijeti razvoju kluba.

 

Najjaču selekciju “Brčanskih princeza”, prvog dana prelaznog roka, pojačale su  osamnaestogodišnja Sara Glibić, primačica servisa koja u Brčko stiže iz Višegrada, te Ajla Hadžić, dvadesetpetogodišnji tehničar, koja će put Brčkog krenuti iz rodnog Kaknja. Proteklu sezonu, reprezentativka Bosne i Hercegovine nastupala je za ekipu Lukavca. Angažman nutih djevojaka zasigurno će ojačati postojeći roster Bimal-Jedinstva pred buduće izazove.

Podsjećamo, akteulni prvaci Bosne i Hercegovine, još u ranijem periodu obezbijedili su produžetak saradnje se Anom Gajić, Katarinom Popović, Žanom Dragutinović, Elenom Babić, Ajlom Sinanović te Duškom Kenjalo. Smail Pezerović, zajedno sa svojim saradnicima, početkom avgusta obaviće prozivku ekipe, u brčanskoj dvorani Gimnazije.

 

Facebook Komentari

Sportal

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.