Odbojka

U Brčkom bez vanrednih situacija, Igman kapitulirao bez ispaljenog metka!

Serija nepobjedivosti Bimal-Jedinstva, nastavljena i večerašnjim izdanjem protiv gošći sa Ilidže. Trijumf aktuelnih prvakinja, ostao u sjenci povrede najbolje sportistkinje Brčko distrikta za proteklu godinu.

Gošće bolje otvorile susret, od uvodnih sedam poena, pet riješile u svoju korist. Bimal-Jedinstvo razbuđenije u nastavku, već do petnaestog poena u setu, stižu do prve prednosti. Igman u nastavku bez daha, domaće konkrentije u polju, ne propuštaju priliku da nokautiraju protivnika za 1:0 u setovima, glasilo je 25:13.

Otvaranje drugog seta preslikano uvodnom, Bimal-Jedinstvo bez poena tokom prva četiri u setu, Smail Pezerović reagovao time-outom i slijedilo je postepeno buđenje. Gošće dobre u bloku, sredinom seta vodile su i 10:12. Nakon nekoliko neizmjeničnih poena, slijedi serija Bimal-Jedinstva za 23:20.

Onda šok za domaće, nezgodan doskok pri pokušaju blokiranja smeča, stradalo je koljeno Ane Gajić. Srednja blokerka napustila je parket sa bolnom grimasom te se više nije vraćala u igru. Bimal-Jedinstvo bez poteškoća, privelo je set kraju.

U trećem, domaće od starta vladaju situacijom. Kontrola čitavim tokom poslednjeg seta omogućila je Brčankama da se dodatno razigraju u finišu. Uspješnom serijom poena sa servis linije, Elena Babić apsolvirala je večerašnji duel u dvorani brčanske Gimnazije.

Prvakinje Bosne i Hercegovine i dalje čekaju na konrketnog izazivača u ovogodišnjem izdanju Premijer lige Bosne i Hercegovine za djevojke. Pet ispita, isto toliko položenih u elitnom rangu.

Facebook Komentari

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.