Odbojka

Trijumfalno izdanje brčanske Mladosti u Lausanne-u

Prvi meč 1/16 finala CEV cup-a, odigranog u Lausanne-u, pripao je ekipi Mladosti iz Brčkog. Izabranici Branka Mišića, ubjedljivim nastupom savladali su domaćina Lausanne UC rezultatom 1:3. 23:25, 25:23, 18:25, 20:25.

Boljim ulaskom u meč, sastav prvaka Bosne i Hecregovine istakao je namjeru da znatno popravi utisak koji su ostavili na prethodnim mečevima. Blaga uloga favorita u ovom meču pripala je domaćoj ekipi koja ipak nije mogla da se nosi sa raspoloženim odbojkašima iz Brčkog. Sigurnim nastupom u početnoj sekvenci, obezbijedili su osvajanje iste, rezultatom 23:25. Iako je Lausanne imala prednost 23:22 u finišu prve dionice, igrači gostujućeg sastava osvojili su naredna tri poena i riješili set u svoju korist.

Nastavak dobre igre Mladosti u drugom setu, ipak je okončan drugačijim epilogom. Konstantno vođstvo gostujuće ekipe anulirano je u smiraju seta. Bolje su domaći odbojkaši odreagovali u odlučujućim momentima i stigli do rezultatskog izjednačenja. Imala je Mladost i 4 poena prednosti tokom drugog perioda ali ispostaviće se nedovoljno da se udvostruči ukupno vođstvo. Prevel Adrien, koji je ujedno bio i najbolji poenter na susret, uspio je održati domaću ekipu u životu.

Nakon toga, izuzetna predstava u režiji pulena Branka Mišića rezultovala je ubjedljivim osvajanjem naredna dva seta, koji su obezbijedili krucijalnu prednost pred revanš koji će biti odigran pred brčanskom publikom. Nošeni igrom Božića i Eminovića ali i sjajnim predstavama oporavljenog libera Lukića i tehničara Vidovića, zagospodarili su Brčaci terenom i domaćinima u trećem setu dopustili osvajanje tek 18 timskih poena.

U takvom odnosu snaga, meč priveden kraju, rutinka je sekvenca gostujućeg tima, koji daje naznake boljih rezultata koji očekuju ljubitelje brčanske Mladosti.

Najefikasniji poenter gostujućeg sastava, bio je Nemanja Božić sa 20 osvojenih poena. Pokazao je Božić još jednom da će biti izuzetno pojačanje za Mladost pred predstojeće duele.

Nakon obaveza u CEV cupu, odbojkaši Mladosti putuju za Austriju, gdje ih u Bleiburgu očekuje susret protiv ekipe SK Zadruga ACH/DOB. Duel je na programu u subotu sa očetkom od 19:00 časova.

Facebook Komentari