Odbojka

Tihomir Gajić u najužem izboru za sportistu godine u Bosni i Hercegovini!

U organizaciji “Nezavisnih novina” i Radio-televizije BiH, 12. Decembra u Sarajevu će se održati manifestacija dodjele priznanja najuspješnijim sportistima u Bosni i Hercegovini. Svoje mjesto među elitnim sportskim imenima, na opštu radost u Brčkom, odabirom stručnog žirija, našao je i odbojkaš brčanske Mladosti, Tihomir Gajić!

U muškoj konkurenciji za izbor sportiste godine u Bosni i Hercegovini,rame uz rame sa Amelom Tukom i Benjaminom Burićem, stajaće i član višestrukog prvaka Bosne i Hercegovine, reprezentativac države, izvanredni odbojkaš Mladosti, Tihomir Gajić iz Brčko distrikta sa kojim smo razgovarali u prostorijama naše redakcije.

Ovo je moja prva nominacija za sportistu godine u Bosnu i Hercegovini, što se tiče individualnih nagrada ove godine sam dobio nagradu za najboljeg sportistu dvoranskih sportova u Brčkom. Velika mi je čast i zadovoljstvo prije svega što sam se našao na široj listi, među 23 kandidata. Zahvalan sam što sam mogao stati rame uz rame sa takvim sportskim veličinama. 12. decembra, na veliku radost, odlazim u Sarajevo  kao član najužeg izbora da na najbolji mogući način predstavim sebe, svoj grad i svoj klub.

Rekao je Tihomir Gajić.

U prilog istorijskom uspjehu, govori i činjenica da je Gajić prvi sportista iz Brčko distrikta koji je ušao u najuži izbor za odabir sportiste godine u BiH. Nastala situacija uz sve nagrade i pohvale sa sobom nosi i dodatne obaveze i odgovornosti.

Ova nominacija predstavlja i dodatni motiv, osjećam da u minulom periodu u velikoj mjeri djeluje na mene, što se odražava na moju posvećenost tokom treninga i mečeva. Mnogo mi laska ovo priznanje i svakim danom postajem svjesniji gdje se nalazim i da nije mala stvar biti među trojicom odabranih sportista u državi.

Odbojka je kolektivni sport, sport u kojem zdrav kolektiv i pozitivna sredina, uvijek iznjedre i istaknutog pojedinca.

Želim da se zahvalim svom klubu što su ove godine mene odabrali da predstavljam naš klub na ovoj manifestaciji. Odlika timskog sporta nije samo u igri pojedinca već u igri kompletnog tima, tako da mogu da kažem da je ova nominacija velika nagrada i za naš tim.

Objašnjava Gajić.

Brčko distrikt će imati dodatne predstavnike na predstojećoj ceremoniji u Sarajevu. Odbojkaški klub Mladost našao se među kandidatima koji će se boriti za prestižnu nagradu najboljeg sportskog kolektiva u BiH, dok je mladi odbojkaš tima iz Brčkog, Niša Tanić našao svoje mjesto među sportistima koji su zavrijedili nominaciju u konkurenciji odabira najboljeg mladog, perspektivnog sportiste.

Želim da istaknem i svog saigrača, mladog Nišu Tanića, koji je tek prije nekoliko dana napunio 18 godina i već sada se svrstava među najveće prosperitete domaćeg sporta, te će zajedno sa mnom na najbolji mogući način predstavljati i naš klub.

Dodaje Tihomir Gajić.

Specifičnost nagrade za najboljeg sportistu ogleda se i u prilici da laskavo priznanje, prema odabiru publike, imaju priliku dodijeliti i čitaoci “Nezavisnih novina”. Svoje mjesto među odabranim našla i naširoko poznata Azra Dedić, prvakinja Evrope u džudu, djevojka koja uprkos svemu savladava sve prepreke koje joj život pruža i dokazuje se kao predstavnik svemogućih ostvarenja.

Mnogo mi je drago zbog rezultata koje je Azra ostvarila. Pored zvanične manifestacije takođe će biti uručena i nagrada prema izboru čitalaca u kojoj se nalazi 14 kandidata. Ovom prilikom želim da pozovem sve glasače da svojim glasom podrže Azru Dedić koja je u stvari suštinski, moralni pobjednik i pravi pokazatelj istinske borbe, tako da ona apsolutno zaslužuje to priznanje i ja se iskreno nadam da će,12. Decembra ono i završiti u njenim rukama.

Zakjljučio je Tihomir Gajić, potvrdivši da se osim velikog sportiste u njegovom liku i dijelu ogleda i ljudska veličina vrijedna svake pohvale.

Tihomiru želimo mnogo sreće u Sarajevu i mnoštvo uspjeha u naredom periodu!

 

Facebook Komentari