Odbojka

Smeč neutralizovan, Bimal-Jedinstvo ponovo bez izugbljenog seta

Akutelne prvakinje nastavile suveren pohod ka odbrani trofeja namijenjenog najboljoj ekipi na tlu Bosne i Hercegovine.

Jedanaesti susret ovosezonskog izdanja premijer lige Bosne i Hercegovine, Bimal-Jedinstvu na megdan doveo rivala iz Lukavca. ŽOK Smeč u dvorani brčanske Gimnazije, relativno lako poražen bez osvojenog seta.

Bimal-Jedinstvo nastavlja besprijekoran niz. Odbojkašice Smaila Pezerovića i Ljubiše Ristića, već 10 mečeva u nizu, susret okončavaju bez izgubljenog seta.

Potvrda odlične forme već od starta, Bimal-Jedinstvo odlično u defanzivnom, još bolje u ofanzivnom segmentu.. Kratko je trajao prvi, uvodni set. Goščama tek 10 timskih poena, najlošiji skor na jučerašnjem susretu, bilo je 25:10.

U nastakvu nešto značajniji otpor Smeča, međutim bez većih poteškoća za lidera Premijer lige. Drugi set “tek” +7 za Bimal-Jedinstvo, 25:18.. Jasno vam je onda u kakvoj seriji se nalaze domaće i kolika je razlika u kvalitetu, odnosno praksa demoliranja dosadašnjih rivala i u rezultatskom smislu.

U trećem setu, Smeč u kakvom takvom zaletu za domaćim rivalom. Slika na semaforu sredinom seta, pri rezultatu 14:10 naznačila je i odlučnost domaćih da meč privedu kraju, ne rizikujući ni eventualne povrede u svojim redovima pred smiraj kalendarske godine. Do okončanja, serija domaćih 11:4, za konačnih 25:14, odnosno 3:0 u setovima.

Jedanaest odigranih, jedanaest uspješno riješenih mečeva u dosadašnjem izdanju Premijer lige. Bimal-Jedinstvo sa vrha nadgleda ostatak tabelarnog poretka u najjačem rangu takmičenja za odbojkašice u Bosni i Hercegovini.

Facebook Komentari

Sportal

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.