Odbojka

Slobodan Kovač prvi kandidat za klupu Jastržebskog

Slobodan Kovač, selektor muške seniorske reprezentacije Srbije, ističe se kao glavni kandidat za mjesto prvog trenera poljskog superligaša Jastržebskog, iz grada Jastšembje Zdruja.

Uprava kluba sa juga Poljske, koji ove sezone želi trofeje, već je smijenila Italijana Roberta Santilija, nakon što je ovaj početkom novembra upisao tri poraza na četiri meča.

Kovačev najveći rival za klupu „žuto-zelenih” je Italijan Lorenco Bernardi, koji je od odlaska sa mjesta prvog trenera Peruđe, još uvijek bez posla. U toku dana očekuje se potvrda o imenovanju prvog trenera, a ukoliko Kovač preuzme Jastržebski, to mu neće stvarati nikakve probleme u radu sa selekcijom Srbije, koja najvažniju akciju ima početkom januara, na olimpijskim kvalifikacijama u Berlinu.

U šampionatu Poljske, lider je ekipa Varšave, sa svih sedam pobjeda. Na drugoj poziciji je ZAKSA Keđeržin Kožle, koju predvodi sada već bivši selektor Srbije, Nikola Grbić. Šampion Poljske, uz bilans 6-1, ove sezone već ima i trofej pobednika Superkupa.

Izvor

Facebook Komentari

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.