Odbojka

Slavlje ŽOK Bimal-Jedinstva u SKPC Mejdan

Prvi meč polufinala Kupa BiH, ponudio susret domaće Slobode i branioca titule, ekipe ŽOK Bimal-Jedinstva. Brčanski sastav, nakon 1 časa i 14 minuta provedenih na terenu, korak bliže plasmanu u finalni meč.

Igračice Slobode hrabro se suprostavile favorizovanom sastavu Bimal-Jedinstva ali dalje od blage neizvjesnosti u finišu trećeg seta, nisu mogli. Čak 8 neiznuđenih grešaka domaće ekipe tokom trećeg perioda, pomoglo je Bimal-Jedinstvu da futioznom završnicom pri rezultatu 17:18 napravi seriju poena 2:7 i ne dozvoli da se meč produži u naredni set. Ukupno je bilo 12:25, 13:25, 19:25.

Šef stručnog štaba, Smail Pezerović, finiš susreta je iskoristio da razigra i igračice koje do sada nisu činile udarnu postavu. Sa 54% odličnog prijema servisa, te 39% realizacije napadačkih akcija, ekipa Bimal-Jedinstva, prvenstveno u uvodna dva seta u velikoj mjeri ovjerila vizu za plasman u finale. Profesionalan pristup tokom povratka domaćim takmičenjima, omogućio je gošćama da bez većih poteškoća apsolviraju gostovanje u Mejdanu.

Sa 22 poena, Elena Babić je predvodila Bimal-Jedinstvo u poenterskom smislu. Ivana Radović, koja je izvela 22 servisa na proteklom meču, na svom kontu je imala 10 poena. Ana Gajić, na ovom meču je imala 7 poena, od toga 5 su nastali nakon uspješnog bloka na mreži.

Revanš susret, na rasporedu je 25/26. februara u dvorani brčanske Gimnazije. Pobjednik ovog duela, u finalu će se suprostaviti boljem iz dvomeča UOK Banja Luka Volley:  SOK Mostar.

Facebook Komentari

Sportal

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.