Odbojka

Siniša Milić upriličio prijem ženskom odbojkaškom klubu Bimal-Jedinstvo

Gradonačelnik Brčko distrikta, Siniša Milić, danas je u Gradskoj vijećnici ugostio članove uprave i igračice ženskog odbojkaškog kluba Bimal-Jedinstvo. Prvi čovjek distrikta iskoristio je priliku da i ovim prijemom izrazi omaž povodom najnovijeg uspjeha Bimal-Jedinstva na odbojkaškoj sceni.

Ženski odbojkaški klub Bimal-Jedinstvo u debitantskom nastupu u Srednjoevropskoj odbojkaškoj ligi MEVZA, napravio je veliki uspjeh koji je krunisan osvajanjem bronzane medalje. Pored predstava Brčanskih princeza na terenu, veliki rezultat ostvarila je i uprava kluba koja je u velikoj mjeri zaslužna za pomenuti rezultat.

Siniša Milić, tokom prijema, razgovarao je o minulom periodu i radu pomenutog sportskog kolektiva. Gradonačelnik je iskoristio i priliku da prigodnim poklonima nagradi članova ženskog odbojkaškog kluba Bimal-Jedinstva.

Takođe, u renomeu velikog kluba, rukovodstvo Bimal-Jedinstva je poklonilo medalju gradonačelniku, ali i odbojkašku loptu sa potpisom svih učesnika istorijskog uspjeha.

Zadovoljstvo mi je što sam bio u prilici da danas ugostim rukovodstvo, trenere i odbojkašice Bimal-Jedinstva, povodom velikog uspjeha u Srednjoevropskoj odbojkaškoj ligi MEVZA. Veliki je ovo uspjeh sportskog kolektiva koji dolazi iz Brčkog i naravno, jedna ogromna promocija Brčko distrikta kao jednog odbojkaškog grada.

Izjavio je prvi čovjek distrikta te prisutnim medijima najavio angažovanost Vlade kako bi sportski uspjesi brčanskih sportskih kolektiva u budućnosti dosegnuli još veće nivoe.

Danas smo ponovo potencirali potrebu izgradnje sportske infrastrukture na prostoru distrikta Brčko kako bismo obezbijedili daljni napredak odbojkaškog sporta.  Uz minimalne uslove, naše djevojke su napravile veliki sportski rezultat.

Dodao je Milić.

Oduševljenje prijemom nisu krili ni članovi ženskog odbojkaškog kluba Bimal-Jedinstvo.

Koristim priliku da se zahvalim gradonačelniku na pozivu, kao i to što prepoznaje naš trud, rad i odricanje. Veoma sam ponosna na svoju ekipu nakon ostvarenog rezultata. To je bilo nešto novo za nas, veliki izazov nakon kojeg smo uspjele ostvariti značajan rezultat.

Izjavila je odbojkašica Bimal-Jedinstva, Ana Gajić.

Esad Omerhodžić, prvi čovjek Bimal-Jedinstva zahvalio se gradonačelniku i istakao oduševljenje povodom uspjeha kluba na čijem je čelu.

Želim da se zahvalim i Vladi Brčko distrikta, bez čije pomoći ovo ne bi bilo moguće. Djevojke su odradile svoje. Moramo shvatiti da je ovaj klub, ove godine, na međunarodnoj sceni igrao Ligu Šampiona, CEV CUP i MEVZA ligu. Kao klub sa najmanjim budžetom naspram protivnika ostvarili značajan rezultat jer djevojke posjeduju zaista veliko srce.

Facebook Komentari