Odbojka

Rapsodija Bimal-Jedinstva u Brčkom

U duhu stare narodne izreke “ako se po jutru dan poznaje”, odbojkašice Bimal-Jedinstva najavile superiornu odbranu titule prvaka Bosne i Hercegovine..

Ekipa UOK Banja Luka Volleya u potpunosti u podređenom položaju na parketu brčanske Gimnazije, tokom jednog od najdominantnijih predstava Bimal-Jedinstva u ovoj sezoni. Nakon igre kroz tri seta, bilo je 25:12, 25:15 i 25:19.

Amira Husić i Duška Kenjalo, uvodnim poena iz dvojnog bloka, nagovijestile gošćama iz Banja Luke da ih čeka teška noć u Brčkom. Razigrao se kompletan tim Bimal-Jedinstva u nastavku. Prednjačila je Ana Gajić, pravila je mnoštvo problema gošćama na mreži. Dobrim servisima, odbojkašice Bimal-Jedinstva, uspijele su poremetiti prijem gošći i napadački učinak u prvom setu svesti na svega 12 timskih poena.

Vidno motivisane i odlučne domaće igračice, superioran nastup nastavile u i tokom drugog seta. Nakon uvodnih poena, brzina više i rutinsko sticanje, zatim očuvanje zavidne rezultatske prednosti. Gošće, osim materijalizovanja najljepšeg poena na meču pri rezultatu 20:11, nisu imale značajniji odgovor na igru Bimal-Jedinstva. Anđelka Radišković, majstorskim potezom stavila je tačku na i u drugom setu.

Najznačajniji otpor, ekipa UOK BL Volleya, pružila je u trećem setu. Blagi pad u igri Bimal-Jedinstva dovodilo je do periodičnih oscilacija i konstantnog smjenjivanja u vođstvu tokom završne dionice. Ipak, nabolje kada je najpotrebnije. Domaći sastav u finišu seta kreira seriju poena kojom Eleni Babić pružaju šansu da odličnim servisima zapečati sudbinu banjalučanki u ovom meču. Korektor Bimal-Jedinstva koja je na ovom meču zamijenila slovakinju Vajdovu, takvu šansu ne propušta.

Trijumf Brčanskih princeza na otvaranju mini-lige za prvaka. Usputno, odlična uvertira za novi sudar ovih rivala naredne sedmice, Na rasporedu je borba za pehar u finalu Kupa Bosne i Hercegovine.

Facebook Komentari