Odbojka

Prvak počistio Gačanke!

Aktuelne šampionke prikazale izuzetno izdanje u sedmom kolu Premijer lige te nastavile niz nepobjedivosti. Gošće bez prilike da ugroze domaćeg rivala. 25:10, 25:20, 25:15.

Jedinstvo bez Ane Gajić, srednja blokerka, nakon teže povrede koljena neće biti u sasatavu narednih 6-8 mjeseci. Tokom susreta, nije se osjetilo njeno odsustvo.

Domaće odbojkašice od samog starta kreću silovito, uvodnom serijom 6:1, najavljuju Gačankama šta ih očekuje u nastavku. Katarina Popović odlična u defanzivi, napad tada funkcioniše besprijekorno. Gošće iz Gacka nisu uspjele da se oporave od uvodnog šoka a kraj prvog seta se nazirao. Bimal-Jedinstvo prepustilo je tek 10 protivničkih poena u prvom setu.

Nastavak susreta u drugoj dionici ponudio nešto konkretnije izdanje gošći, većim tokom seta ravnopravan rival, čak su imale i 2 poena prednosti u jednom trenutku, pri rezultatu 10:12. U finišu borbe serija Bimal-Jedinstva i stabilizacija situacije, Žana Dragutinović je najavila i treći, ispostaviće se konačan set.

U poslednjem setu, jedini znak pitanja ogledao se u konačnoj razlici. Brčanke bez pada u igri, gošće u takvim konstelacijama snaga nisu imale šta da traže. Rana serija poena dodatno je destabilizovala Gacko, te lideru obezbijedila i sedmi trijumf u ovogodišnjem izdanju Premijer lige za žene.

U narednom kolu, Bimal-Jedinstvo putuje na megdan ekipi ŽOK Jahorine, u potrazi i za osmim trijumfom u elitnom rangu.

Facebook Komentari

Sportal

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.