Odbojka

Poraz ŽOK Bimal-Jedinstva u Banja Luci

1/16 finala CEV cupa ponudila je još jedan klasik između dugogodišnjih rivala UOK BL Volleya i ekipe ŽOK Bimal-Jedinstva. Meč odigran u dvorani Borik ponovo se riješio kroz pet setova i 127 minuta odbojkaške borbe, ovoga puta sa drugačijim krajnjim epilogom, pobjedom domaćeg tima 3:2 u setovima. 30:28, 15:25, 24:26, 25:15, 15:11.

Prema očekivanjima, susret ovih rivala ponudio je mnoštvo uzbuđenja i dramatičnu borbu posle koje, više razloga za zadovoljstvo, ipak ima ekipa UOK BL Volleya.

Početak susreta pripao je ŽOK Bimal-Jedinstvu, početna incijativa krunisana stečenom prednosti od 4 poena razlika, polako se topila sredinom seta, kada su Banjalučanke zaigrale znatno agresivnije i uspjele rezultatski tok meča vratiti na željenu stranu. Koincidencija na snazi, rezultat prvog seta, identičan je prvom setu, u meču odigranom u nedelju, između ovih rivala. 30:28 za UOK BL Volley.

 

Nastavak dobre igre domaćeg sastava, okončan je izvanrednom taktičkom izmjenom Smaila Pezerovića u drugom setu. Uvođenjem Elene Babić, pri rezultatu 14:10 za Banjalučanke, ŽOK Bimal-Jedinstvo preokreće situaciju na terenu u svoju korist. Vrhunski servis Babićeve, donio je gošćama 14 uzastopnih poena i rezultatski egal nakon 2 odigrana seta.

Izuzetan psihološki momentum,pogurao je Brčanske princeze ka nastavku ubjedljivog izdanja na parketu dvorane Borik. Serijom dobrih napada preko Babićeve, Radiškovićeve i dobrim blokom, prvenstveno Ane Gajić, treći set podrazumjevao je jednodimenzionalost koja je donijela potpuni prekoret aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine.

Nedugo nakon toga, ekipa ŽOK Bimal-Jedinstva susrela se sa mnoštvom problema u polju i dobrom reakcijom domaćeg sastava u nepovoljnoj situaciji. Znatno energičniji nastup UOK BL Volleya u četrvtom setu, predstavljao je nepremostivu prepreku za vidno iscrpljen sastav ŽOK Bimal-Jedinstva, koji se danima borio sa virusom koji je razrao svlačionicu u pripremu ovog meča.

U takvom odnosu snaga, epilog meča postao je evidentan u trenucima kada su domaće igračice dolazile do zavidnih rezultatskih prednostu u finišu odlučujućih setova. Serijom neiznuđenih grešaka, dozvoljavale su Brčanke domaćim igračicama da hitaju ka pobjedi, koja je nakon 3. seta, izgledala nedostižno. Nakon tie-break-a i rezultata 15:11 u korist UOK BL Volleya, Banjalučanke osvajaju vrijedna dva boda pred revanš susret koji će biti odigran u dvorani brčanske Gimnazije.

Najbolji poenter i ovog susreta, bila je Anđelka Radišković sa 19 osvojenih poena, ispostaviće se na kraju, nedovoljnih za konačnu pobjedu.

Facebook Komentari