Odbojka

Poraz Mladosti u prvom meču nakon pauze

Prvi meč nakon novogodišnje pauze, ponudio blijedoliko izdanje brčanske Mladosti. Energičnijim nastupom,ubjedljivu pobjedu iz Brčkog, rezultatom 0:3 u setovima, odnijela je zagrebačka Mladost.

Kratkotrajna pauza na prelazu kalendarske godine, nije u velikoj mjeri prijala odbojkašima brčanske Mladosti. Prvi nastup, pred domaćom publikom, u nastavku sezone, potvrdio je činjenicu da je potrebno još mnogo rada kako bi prvak Bosne i Hercegovine pružao konstantnije partije, koje su u domenu njihovih mogućnosti. To potvrđuju i riječi Nemanje Vidovića, tehničara Mladosti, nakon okončanja utakmice.

Nismo dovoljno dobro trenirali u prethodnom periodu, zbog neadekvatnih uslova za održavanje treninga. Sasvim sigurno je još mnogo posla pred nama kako bismo kvalitetnije igrali na ovom nivou. Loše smo odigrali u napadu, ne možemo se pohvaliti ni blok igrom u ovoj utakmici, tako da nismo mogli bolji rezultat ni da očekujemo protiv ekipe Mladosti iz Zgareba.

Na momente prepoznatljiva igra domaćeg sastava, stvarala je poželjnu sliku svim ljubiteljima odbojke u Brčkom. Ipak, nedovoljno je to bilo da se poremeti konkretniji tim gostiju iz Zagreba.

Početni sastav Branka Mišića u ovo meču je glasio: Vojak, Eminović, Delić, Ćendić, Popović, Vidović i libero Lukić. Počeci setova izgledali su preslikano u sva tri navrata. Uvodni poeni riješavali su se realizacijom gostiju, koji su već na samom startu najavili željenu pobjedu u Brčkom.

Nakon boljeg otvaranja gostiju u prvom setu, Mladost je pokušavala preko korektora Delića održati se u rezultatskoj igri. Buđenjem i Vojaka sredinom seta, uspijeli su domaći nadoknaditi deficit i stići do prvog vođstva na meču, 12:11. Period je to dinamične igre oba tima, nekoliko dugotrajnih poena koji su oduševili brčansku publiku, jedan su od najzanimljivijih dijelova utakmice. Delić sa jedne, Marelić sa druge strane, nosili su svoje timove u završnici seta. Loša igra Mladosti u napadu, pogurala je goste ka osvajanju početne dionice. Pokušao je Mišić time-outima da razbudi svoje pulene u ključnim momentima. Nije uspijevalo, gosti su vezali seriju poena u finišu i osvojili prvi set, rezultatom 21:25.

Pokušao je domaći strateg određenim izmjenama promijeniti stanje na terenu, uvođenjem Divljana na mjesto primača, umjesto Vojaka, tražio je poboljšanje igre u napadačkom smislu. Ponovo su gosti bolje otvorili set, da bi Mladost, kao preslikano u prvom setu stizala rezultatski zaostatak. Nekoliko kvalitetnih napada preko Ćendića i pomenutog Divljana, najbolje su od Mladosti u ovom periodu igre. Gosti su preko razigranog Mitrašinovića i Marelića, koji su predstavljali neriješivu enigmu u napadu, ponovo uspjeli završnicu seta riješiti u svoju korist. Za poen ubjedljivije, 20:25 za zagrebačku Mladost.

Statistički parametri pokazatelj su da Brčaci mogu, uz veliki trud i rad u narednom periodu, kvalitetno da se nose da vodećim timovima u MEVZI. Izuzetno visok procenat pozitivnog prijema, koji je glasio 69%, najsvijetlija je tačka Mladosti u ovom meču. Nekolicina problema u napadu i neiznuđenim greškama, prevagnule su meč na stranu gostiju, ubjedljivije od očekivanog. Odbojkaši Mladosti su imali samo 3 aktivna bloka, nedovoljno za ovaj nivo takmičenja, Raspoloženim Mitrašinoviću i Mareliću, priključio se i srednji bloker Stefan Kovačević, koji je sa tri vezana poena na kraju, donio trijumf gostima.

Kako je prakstavino bivalo u proteklom meču, gosti su obilježili otvaranje seta. Mladost se ponovo, prepoznatiljvom igrom na trenutke, vraćala u meč, preokretala rezultat. Ovaj put, domaći odbojkaši su imali set u rukama. Servis greškom gostiju, Mladost je stigla do set lopte, koju, nažalost nisu iskoristili. Velika psihološka prednost gostiju ogedala se i u momentima kada je Mladost mogla da se vrati u meč. Rezultatom 24:26, gosti su na ubjedljiv način zapečatili pobjedu i odnijeli bodove uz Brčkog.

Najefikasniji akter u domaćem sastavu bio je korektor Jovan Delić sa 18 poena. Kvalitetnu timsku igru gostiju, krunisao je Marelić sa 15 osvojenih poena.

Odbojkaši Mladosti nakon ovog meča, zauzimaju poslednju poziciju na tabeli, sa 6 osvojenih bodova.

Rezultati by SofaScore

Facebook Komentari