Odbojka

Ples princeza u gradu na Neretvi

Kaznena ekspedicija iz Brčkog surovo djelovala na parketu dvorane u Mostaru.

Odbojkašice Bimal-Jedinstva, na ubjedljiv način izvojevale pobjedu protiv rivala iz Mostara. Domaće bez ispaljenog metka. Bilo je 14:25, 12:25, 13:25.

Od samog starta duela, na terenu je postojao samo jedan tim. Gošće od prvih poena veoma ubjedljive. U finišu prvog seta, prednost od 7 poena predstavljala je konstantu. Do konačnice, još ubjedljivije u završnici za plus 11 na kraju prvog seta.

Otvaranje drugog seta kao iz bajke, 5-0 na startu i poziv domaćem strategu za rekaciju. Vratile su se domaće, smanjile na -3 ali više nisu mogle. Ponovo serija Bimal-Jedinstva, još ubjedljivije je izgledalo nakon serije 14-4 u ostatku igre u drugom setu. Odbojkašice SOK Mostara nisu imale odgovor na pristup gošči iz Brčkog.

Treći set, čin formalnosti, rana prednost i rezultat 8-2 trasirali su put ka novom trijumfu. Odlična igra u polju i rutinski privođenje kraju, za konačnih 3-0 u setovima.

Bimal-Jedinstvo je stopostotno na otvaranju šampionata. Aktuelnim vladarkama domaće odbojke, za sada nema dostojnog izazivača na domaćoj sceni.

Facebook Komentari

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.