Odbojka

OK Mladost pobjedom okončao turneju po Evropi

Odbojkaši Mladosti, nakon duela u Lausanne-u, gostovali su u Bleiburgu, domaćoj ekipi SK Zadruge Aich/Dob. Duel u okviru XI kola Srednjoevropske odbojkaške lige MEVZA, pripao je brčanskom sastavu rezultatom 2:3. Po setovima 25:21, 22:25, 25:23, 19:25, 12:15.

Početak susreta protekao je u dominaciji gostujuće ekipe. Zavidna rezultatska prednost proizvod je kvalitenog servisa tehničara Nemanje Vidovića, koji je obezbijedio prednost od 4 poena razlike na samom startu duela. Pri rezultatu 10:15 za brčanski sastav, gdje se svojim sekvencama isticao kapiten gostiju, Almir Čolo, domaći trener zatražio je tajmaut nakon kojeg je ekipa SK Zadruge znatno popravila svoju igru u polju. Pad igre Mladosti pružio je šansu Austrijancima da dođu do potpunog preokreta u prvom setu, što su domaći i iskoristili. Na semaforu je stajalo 25:21.

Drugi set ponovo donosi bolji početak brčanske Mladosti. Nošeni igrom raspoloženog Eminovića ali i korektora Božića. gosti krunišu i segment dobrog prijema servisa. Pokušavao je domaći sastav držati rezultatski prključak u drugom setu ali dalje od 3 poena zaostatka nisu mogli. Nastavak susreta, nakon izjednačenja Mladosti, ponovo donosi mnoštvo neizvjesnosti u polju. Sa jedne strane Nemanja Božić, koji je postigao 9 poena u ovom periodu, sa druge strane srednji bloker Miranda De Alcantara, nosili su svoje timove ka pozitivnom rezultatu. Ipak, pomenuti Alcantara, donio je najveći doprinos svojim blokom i uspio pomoći ekipi SK Zadruge da treću dionicu, rezultatom 25:23, riješi u svoju korist.

Taktičkim uvođenjem korektora Delića na mjesto primača, gostujući trener Mišić, razmrdao je sastav prvaka Bosne i Hercegovine u četvrtom setu. Pomenuti Delić, visokim procentom prijema, obezbijedio je kvalitetne napade svome timu. Raspoložen u 4. setu bio je i Vojak. Blok domaćeg sastava, više nije predstavljao nepremostivu prepreku gostima, koji su četvrti set uspjeli da riješe u svoju korist, ubjedljivim rezultatom 19:25.

Peti set, donosi potpunu dominaciju Mladosti. Raspala se igra domaćih u tim trenucima. Stabilnim prijemom i psihološkom prednošću, odbojkaši Mladosti natjerali su domaće igrače na nekolicinu neiznuđenih grešaka i time obezbijedili nova 2 boda u ovogodišnjem izdanju Srednjoevropske odbojkaške lige MEVZA.

Nemanja Božić sa 22 poena i Josip Vojak sa 16, bili su najefikasniji u sastavu pobjednika.

Rezultati by SofaScore

Facebook Komentari