Odbojka

OK Mladost – OK Calcit Volley Kamnik 3:2

Ono što nisu uspjele djevojke noć prije, pošlo je za rukom muškim predstavnicima brčanske odbojke u Srednjoevropskoj odbojkaškoj ligi MEVZA. Trijumf odbojkaškog kluba Mladost nakon nevjerovatnog preokreta donio je ukupan rezultatski egal dvodnevnog odbojkaškog programa protiv slovenačkih ekipa, u okviru novooformljenje regionalne lige. Rezultat po setovima je glasio 16:25, 11:25, 34:32, 25:22, 15:11.

 

Početkom susreta nije se dao ni naslutiti konačan epilog meča odigranog u dvorani brčanske Gimnazije. Favorizovani gosti iz Slovenije silovito ulaze u utakmicu ističući kandidaturu za osvajača cijelog plijena. Problemi za domaću ekipu krenuli su na samom startu utakmice. Pri rezultatu 12:9, libero domaće ekipe Mlađan Lukić, u borbi za poen doživio je nezgodan doskok na tlo, pretrpivši povredu skočnog zgloba, nakon čega se više nije vraćao na teren. Kvalitetan tim gostiju iz Kamnika bez većih problema je riješio prvi set u svoju korist, dopustivši domaćoj ekipi osvajanje 16 poena u prvom dijelu meča.

Kako je završen prvi set, tako je počeo i drugi. Na terenu je postojao samo jedan tim. Tehnička i taktička dominacija gostiju krunisana je još uvjerljivijim osvajanjem drugog seta. Na semaforu je stajao rezultat 11:25.

Potvrda narodne izreke da boj bije srce u junaka, stigla je u trećem setu ovog meča. Maratonski set koji je bio prava poslastica za ljubitelje odbojke u Brčkom, ponudio je čak 66 poena, od kojih su neki bili plod rovovske borbe na terenu. Odbojkaški klub Mladost osvaja treći set, nakon izvanredne reakcije u skoro izgubljenoj situaciji. Bio je to prelomni trenutak susreta, kada je momentum meča apsolutno prešao na stranu domaćih.

Vjerovali su navijači, vjerovala je i Mladost. Psihološka stabilnost domaćih aktera u 4. setu dovodi brčake do prilike za potpunim rezultatskim izjednačenjem. Izvanredno funkcionisanje prijema i kvalitetan blok omogućili su Mladosti osvajanje 25. poena u ovom setu i šansu za konačni preokret. Gromoglasna podrška sa tribina takođe je predstavljala važan faktor u pohodu na treću pobjedu u ovogodišnjem takmičenju.

Dio atmosfere sa utakmice

Konačan, peti set, odveo je meč u predviđenom pravcu i bio je samo potvrda apsolutne dominacije odbojkaša Mladosti, koji nisu posustajali u svojoj igri. Rezultat potpuno drugačijeg odnosa snaga na parketu u pogledu na početak, donose Mladosti realizaciju 15. poena, osvajanje vrijednih bodova i nevjerovatan konačan preokret, na opšte oduševljenje nekoliko stotina navijača u brčanskoj dvorani.

Ovo je bila 3. utakmica ove sezone na domaćem terenu i uspjeli smo ostvariti drugu pobjedu protiv kvalitetnije ekipe iz Slovenije. Dosta su iskusniji, uigraniji od nas ali sa velikom željom i borbom uspjeli smo da savladamo favorizovanog protivnika. Pokazali smo karakter da možemo igrati sa svakom ekipom u MEVZI, iako nas u debitantskoj sezoni mnogi smatraju autsajderima.

Rekao je Tihomir Gajić, srednji bloker brčanske Mladosti.

Domaća ekipa nakon ovog meča zauzima 6. mjesto na tabeli Srednjoevropske lige. Naredno kolo, odbojkaši Mladosti putuju u Sloveniju na megdan fenjerašu na tabeli, ekipi OK Maribor.

Rezultati by SofaScore

Facebook Komentari