Odbojka

OK Mladost Brčko – OK Merkur Maribor 2:3

Odbojkaši Mladosti uprkos vođstvu od 2:1 u setovima, nisu uspjeli da zabilježe povoljan reztultat na domaćem parketu. Bolji rival ovog puta, bila je ekipa Merkura iz Maribora. Gosti su ostvarili trijumf rezultatom 2:3 u setovima. (29:27, 23:25, 25:18, 22:25, 6:15).

Novo kolo Srednjoevropske odbojkaške lige MEVZA donijelo je svojevrsnu rezultatsku agoniju za ekipu Mladosti. Ponovo je četa Branka Mišića imala veliku šansu da meč riješi u svoju korist. Ipak, vođstvo od 2:1 u setovima, i 15:10 u 4. setu, nije bilo dovoljno da konačan trijumf pripadne prvaku Bosne i Hercegovine.

Tehničar ekipe, Nemanja Vidović, uslijed određenih zdravstvenih problema nije nastupao na ovom meču. Nesrećnim okolnostima, domaći tim, po ko zna koji put u ovoj godini nije nastupio u kompletnom sastavu. Eldar Trakić zamijenio je Vidovića u startnoj postavi Mladosti. Pored pomenutog Trakića, početni sastav činili su Divljan, Gajić, Vojak, Delić, Eminović, Sokolar i libero Mlađan Lukić.

Ekipa Mladosti motivisano je ušla u duel, sa željom da popravi utisak sa prethodnog meča na domaćem parketu. Početna borba odvijala se poen za poen. Trakić je, na odličan način, razigravao sve saigrače u polju. Sredinom seta gosti prave seriju 4:0 i dolaze do vođstva 18:14. Nije se predavala Mladost. Važni blok poeni dvojnog bloka Gajić-Sokolar u finišu seta donose izjednačenje 21:21, zaustavljen je najbolji igrač gostiju, Rok Možič. Blagi pad igre Mladosti u nastavku seta donosi gostima dvije set lopte. U tim momentima, najbolji kad je najpotrebnije. Delić dobrim napadom, Eminović i Sokolar dvojnim blokom preokreću rezultat. Nakon time-outa gostiju, Delić završava posao. Set na razliku pripao je Mladosti, 29:27.

Drugi set donosi znatno bolju igru gostiju. U uvodnim poenima, stekli su prednost 2:5, koje su na pogon mladog Roka Možiča i Alana Košenine znalački očuvali do finiša dionice. Raspoloženo su djelovali srednji blokeri domaćeg sastava, Eminović i Gajić sa nekoliko fantastičnih poteza nisu bili dovoljno da se anulira rano stečena prednost gostiju.

Treći set donio je mnogo konkretniju igru Mladosti. Tehničar Trakić, zapaženom rolom omogućavao je kvalitetne napade domaćeg sastava. Isticala se saradnja sa Tihomiro Gajićem. Stekla je Mladost prednost na početku. Tokom sredine seta, dodatno se odlijepila na nedostižnih 6 poena razlike. rezultat 21:16 značio je da je Mladost na set od konačnog trijumfa. Kao i u prvom setu, Delić završava posao napadom po dijagonali.

Četvrti set ponovo je bio pokazatelj nedostatka kontinuiteta u igri brčanskog sastava. Gospodarili su domaći parketom. Ranije pomenuti Eminović i Gajić su predstavljali neriješivu enigmu za goste. Imala je Mladost vođstvo 14:9. Nakon toga, neobjašnjiv pad u igri domaćih, gosti se vraćaju iz naizgled izgubljene situacije. Pred finiš seta, stižu do izjednačenja 18:18. Problemi za Mladost su bili evidentni. Nakon toga, meč je otišao u željenom smjeru za goste. Bolje su se Slovenci snalazili u polju u tim momentima. Pokušao je Mišić time-outom zaustaviti seriju gostiju. Nije uspijevalo. Rok Možič završava posao. Donosi izjednačenje i psihološku prednost gostima uoči petog seta.

Peti, odlučujući set, počeo je servis greškom gostiju. I to je bilo jedino vođstvo Mladosti u 5. setu. Preokrenuli su gosti ponovo rezultat.Bila je Mladost u igri do rezultata 6:7. Napadom iz zone 6, Rok Možič započeo je konačnu seriju gostiju. Nije Merkur dozvolio domaćinima osvajanje niti jednog poena do kraja. Mladost bez nade. Nekoliko neiznuđenih grešaka, 6:15 za kraj.

Ponovo se Mladost suočila sa problemom da privede meč kraju na željeni način. Nekoliko mečeva, u kojima je Mladost zaslužila više, završavala su trijumfima protivnika. Sasvim sigurno aspekt na kojem će tim Branka Mišića morati dodatno da poradi.

Odobjkaši Mladosti, i dalje se nalaze na začelju tabele sa 7 osvojenih bodova.

Rezultati by SofaScore

Facebook Komentari