Odbojka

OK Maribor bolji od brčanske Mladosti

Odbojkaši Mladosti iz Brčkog, u okviru V kola MEVZA lige, odigrali su susret u Mariboru protiv istoimenog tima, te pretpjeli neugodan poraz, ukupnim rezultatom 3:1. Po setovima je glasilo 25:21, 26:28, 25:19, 25:12 u korist domaćina.

Imao je sastav Branka Mišića izglednu priliku da osvoji bodove na gostovanju u Sloveniji, bodove koji bi mogli biti krucijalni u borbi za final-four ali nisu uspjeli napraviti konačan preokret u uzbudljivom meču, te kao rezultat toga bodovi ostaju u Mariboru.

Ušli su momci iz Brčkog u utakmicu pod velikim pritiskom, stegnuto su djelovali na početku što je ekipa Maribora iskoristila te pružila značajno konkretniju igru u polju u odnosu na goste. Zvijezda domaćeg tima, mladi Možić bio je neriješiva enigma za Mladost u prvom setu, koji je pripao domaćim igračima rezultatom 25:21.

Drugi set je obilovao neizvjesnošću, igralo se poen za poen. Ipak, u samoj završnici seta, kvalitetna reakcija kompletnog tima Mladosti dovodi goste do rezultatskog izjednačenja. 26: 28 te 1-1 u setovima.

I, kada je se činilo da će Mladost preuzeti kontrolu nad utakmicom u koju su ušli kao blagi favoriti, dešava se pad u igri koji je značajno prouzrokovan i nedostatkom važnih igrača iz startne postave Mladosti. Nakon vođstva 12:16 i 14: 18, ekipa iz Brčkog dozvoljava domaćem timu da napravi seriju 11:1 te preokrene tok dešavanja na svoju stranu. 2: 1 u setovima, te apsolutna psihološka prednost u odnosu na Mladost.

Četvrti set je bio čin formalnosti. Nakon propuštene šanse u prethodnom, nisu igrači Mladosti imali snage da kreiraju povratak u meč, te su odbojkaši Maribora ovaj period meča riješili u svoju korist, ubjedljivim rezultatom 25:12.

Brčanska Mladost naprosto nije imala riješenje za najistaknutijeg pojedinca susreta, Roka Možića koji je meč okončao sa 22 poena.

Najistaknutiji u redovima Mladosti bio je Jovan Delić sa 17 osvojenih poena.

Nakon ovog poraza, ekipa Mladosti zauzima 7. poziciju na tabeli.

 

 

 

 

Facebook Komentari