Odbojka

Odbojkašice BiH po prvi put u historiji ostvarile plasman na Evropsko prvenstvo!

Bh. odbojkašice su sinoć u Zenici savladale Latviju sa 3:0 (25:20, 25:15, 25:11 ), te su po prvi put u historiji izborile plasman na smotru najboljih selekcija Evrope.

Prvi set donio je dosta uzbuđenja. Dobro je počelo po bh. selekciju, imale su prednost od 10:6, ali su zatim potpuno pale u igri, što su protivnice maksimalno iskoristile.

Latvija je osvojila devet uzastopnih poena i došla je do vodstva 15:10, no uslijedio je period igre u kojem su bh. odbojkašice odigrale fenomenalno. Do kraja seta potpuno su dominantne i na kraju ovaj dio igre su riješile u svoju korist (25:20).

Potpunu kontrolu nad igrom i rezultatom bh. odbojkašice su imale u drugom setu.

Latviji nisu dopustile nikakvu šansu da im se približe, pa su lagano osvojile drugi set sa 25:15 i došle su do velikih 2-0 u setovima.

Bh. odbojkašice dobro ulaze i u treći set. Sigurno su kontrolisale igru, protivnicama ponovo nisu dopustile apsolutno ništa i jurišale su prema historijskom plasmanu na Evropsko prvenstvo.

Na kraju su do njega i došle. BiH je treći set dobila sa 25:11 i bh. odbojkašice su kolo prije kraja kvalifikacija osigurale plasman na smotru najboljih selekcija Evrope.

Kvalifikacije za EP:

BiH – Latvija 3:0 (25:20, 25:15, 25:11)

Izvor

Facebook Komentari

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.