Odbojka

Odbojkaši brčanskog Jedinstva nastavljaju pripreme za nastavak sezone

Odbojkaši brčanskog Jedinstva, već nekoliko dana aktivno treniraju u dvorani Gimnazije u Brčkom. Predvođeni trenerom Edinom Bakovićem, igrači renomiranog kluba vrše poslednje pripeme pred predstojeće izazove koji ih očekuju.

Odbojkaški klub Jedinstva gaji izuzetno visoke ambicije pred nastavak borbe na takmičarskim frontovima. Brčanski klub, nakon prvog dijela, zauzima prvo mjesto na tabeli odbojkaške Premijer lige Bosne i Hercegovine. Ostvareno je 11 pobjeda u 12 odigranih susreta, što je potvrda dosadašnje dominacije brčanskog kluba u najjačem rangu. Takođe, ispunjen je i primarni cilj a to je osvajanje kupa FBiH, u kojem su puleni Edina Bakovića nadigrali starog rivala iz Kaknja.

Odlično sam odradili prvi dio. Ciljeve koje smo zacrtali na početku, realizovali smo na najbolji način. Očekuje nas i završnica kupa Bosne i Hercegovine. Naredni rival će nam biti poraženi iz dvomeča Mladost-Ljubinje, a to je Ljubinje. To nam svakako otvara vrata potencijalnog finala. Sada nam ostaje da nastavimo dobro raditi i u nastavku sezone u kojoj će nas očekivati i završna mini liga u kojoj ćemo svakao imati svoje šanse.

Rekao je Velibor Vuković, kapiten Jedinstva.

Ekipa je prvi trening odradila 9. januara. Odbojkaši Jedinstva, pojačani dolaskom srednjeg blokera Dejana Jocića, pred sobom će imati period od 15 dana za kvalitetnu pripremu pred naredne ispite. Radiće se na podizanju fizičke spreme ali pažnja će biti usmjerena i na tehnički dio. Kao jedan od glavnih faktora za uspjeh, zdrava atmosfera u velikoj mjeri je pristuna na treninzima ekipe. Prema riječima Aldina Okovića, ovosezonsko pojačanja Brčaka, to je i najveći adut Jedinstva u natavku sezone.

Nakon kvalitetnih rezultata u prvom dijelu, nalazimo se u odličnom stanju kao ekipa. Veoma smo motivisani i spremni da svi zajedno ostvarimo zacrtane ciljeve. Kup BiH je glavni cilj. Hemija u ekipi je nešto što će nam sigurno pomoći da budemo korak bliže tom ostvarenju.

 

Facebook Komentari