Odbojka

MOK Jedinstvo osvajač kupa FBiH

Odbojkaši brčanskog Jedinstva, pobjedom nad ekipom Kakanj 78, osvojili su trofej namijenjen pobjedniku kupa Federacije Bosne i Hercegovine. Meč odigran u dvorani Gimnazije, pripao je izabranicima Edina Bakovića, rezultatom 3:1 u setovima. (26:24, 25:17, 25:16, 25:22)

Nakon boljeg otvaranja meča, dominacije u segmentu blok igre, napravljene serije 5:1, odbojkaši Jedinstva doživjeli su određeni pad u igri u nastavku prvog seta. Gostujući sastav uspio je da anulira zaostatak u prvom periodu i kvalitetnijom igrom u nastavku stvori probleme na prijemu odbojkašima Jedinstva. Nakon igre na razliku, odbojkaši Kaknja 78 riješili su prvi set u svoju korist rezultatom 24:26.

Drugi set donio je neizvjesnu borbu pri početnim poenima. Rezultatska klackalica periodično je prelazila na stranu oba tima u uvodu drugog perioda. Nakon vođstva gostiju 11:13, uslijedilo je buđenje domaćeg sastava. Kreirana je serija 10:3, vođstvo Jedinstva, koje je nošeno igrom Vukovića i Maksimovića uz pomoć vrhunskog servisa Okovića, drugi set, ubjedljivo riješilo u svoju korist, 25:17.

Treći set, donio je poprilično preslikanu sliku drugog seta. Nakon uvodnog egal rezultata, mnogo eneregičnije Jedinstvo u nastavku. Razigranom Maksimoviću, priključio se i Mirković. Odličnom igrom u polju, obezbijedili su vođstvo domaćem sastavu, 19:14. Kao i u drugom setu, Aldin Oković, ubitačnom serijom servisa, namučio je prijem gostiju iz Kaknja u finišu koje je pripalo ekipi u plavoj opremi. Za poen ubjedljivije, Jedinstvo preokreće ukupan rezultata u svoju korist. 2:1.

Nakon dominacije u prethodnim setovima, odbojkaši Jedinstva nastavili su u istom ritmu i u narednom. Psihološku moć iskoristili su da preuzmu potpunu kontrolu nad dešavanjima na parketu. Aldin Oković nastavio je da teroriše protivničke primače ubitačnim servisima. Odličnim napadima preko kapitena Vukovića i energičnog Mirkovića, izabranici Edina Bakovića pravili su krupne korake ka osvajanju prvog pehara u ovoj sezoni. Započeto, dovršili su Maksimović i Mirković, zapaženom blok igrom, 25:22 i 3:1 u konačnici.

Nakon nešto lošijeg ulaska u meč, odbojkaši Jedinstva pokazali su karakter i kvalitet u odlučujućim momentima susreta i obradovali svoje mnogobrojne navijače trijumfom u kupu Federacije Bosne i Hercegovine.

Čestitke!

Facebook Komentari