Odbojka

Mladost spremna za novi pohod ka tronu

Povratku sportskim aktivnostima, nakon višemjesečne pauze, raduju se i aktuelni vladari bosanskohercegovačke odbojke u muškoj konkurenciji, odbojkaši brčanske Mladosti. Puleni Branka Mišića, sedamnaestim danom tekućeg mjeseca započeli su pripreme pred nadolazeće putovanje ka očuvanju statusa neprikosnovenosti na domaćoj sceni.

Pandemija virusa korona značajno je uticala na odvijanje sportskog programa širom planete ali i prouzorkovala donošenje radikalnih odluka i poteza koje nisu u skladu sa dobrobiti samih sportista. Shodno tome, odbojkaški predstavnici Bosne i Hercegovine, uslijed odluke Saveza da poništi prošlogodišnje takmičenje i ne proglasi prvaka, ove godine neće imati izlaz na evropsku scenu i svoja takmičenja će odigravati isključivo u okviru granica naše države.

Odbojkaši Mladosti, nakon prošlosezonskih izdanja na tlu zemalja Starog kontitenta, jedni su od najugroženijih povodom takvih odluka. Ipak, oreol renomea prethodnih uspjeha Mladosti sa sobom nosi i moralnu obavezu kontinuiteta ambicija i predstava na visokom nivou.

Pojedine odluke definitivno štete samom odbojkaškom sportu i našim sportistima. Mi ćemo se truditi da i ove godine dospijemo na mjesto koje nam pripada. Ni vanredne okolnosti ne mijenjaju naše ambicije koje i ove godine ostaju maksimalno visoke.

Rekao je strateg Mladosti, Branko Mišić.

Sastav Mladosti doživio je i određene kadrovske promjene tokom minulog perioda. Ekipa je pretrpila nekoliko odlazaka ali uprava kluba na čelu sa prvim čovjekom, Zoranom Kokanovićem, učinila je da pomenute odlaske nadomjesti kvalitetnim pojačanjima. Svoju epizodu u Brčkom okončao je Josip Vojak, kao i sada već bivši tehničar Mladosti, Nemanja Vidović. Produžetak saradnje izostao je i u slučaju iskusnog Jovana Ćendića. Sa druge strane, svlačionicu Mladosti u prethodnom periodu pojačali su Luka Šormaz, povratnik u redove aktuelnog šampiona Bosne i Hercegovine, kao i doskorašnji kapiten gradskog rivala, ekipe Jedinstva, korektor Velibor Vuković.

Okosnica ekipa ostala je nepromijenjena što me veoma raduje. Vjerujem da sastav koji posjedujemo može ispuniti zacrtane ciljeve i uspješno premostiti sve prepreke koje nas očekuju.

Kompletiranjem igračkog rostera, Branko Mišić spreman je za realizaciju pripremne faze koja za cilj ima povratak optimalne forme. Pred brčanskim klubom je sasvim sigurno zahtjevan zadatak s obzirom na trajanje prinudne pauze čiji rok nije bio svojstven u dosadašnjim slučajevima. Odbojkaši Mladosti, osim dvoranskih uslova, iskoristiće i otvoreni prostor kako bi trenirali na podizanju fizičke spremnosti i u što boljem stanju dočekali početak nadolazeće sezone.

Na samom startu nas očekuje preventivni period od nekih 15 dana bazičnih priprema nakon čega ćemo pojačavati tempo kako vrijeme bude odmicalo. Zbog novonastale situacije vjerovatno nećemo biti u prilici da organizujemo internacionalne mečeve prijateljskog karaktera a posebno nas rastužuje činjenica da će ove godine izostati i tradicionalni pripremni turnir u Brčkom, u našoj organizaciji.

Zaključio je Mišić za kraj.

Facebook Komentari