Odbojka

Mladost savladala Jedinstvo u gradskom derbiju

Nakon dužeg perioda, odbojkaški derbi grada odbojke po ukusu navijača. Meč u dvorani brčanske Gimnazije, nakon 4 seta pripao suverenim vladarima bosanskohercegovačke odbojke..

Odbojkaši Mladosti na startu mini-lige za prvaka savladali vrlo dobru ekipu Jedinstva i time istaknuli glavnu kandidaturu za pehar namijenjen prvaku države. Na kraju veoma zanimljivog duela po setovima je glasilo: 26:24, 25:21, 17:25, 25:18.

Ekipa Jedinstva mnogo bolje reagovala u uvodnim etapama. Počeci setova išli su u korist “plavih”, dok je Mladost, osim u trećem setu, hvatala zalet u nastavku i u finišu prva stizala do ciljne ravnine u vidu 25 timskih poena. Meč, između ostalog obilježilo i čak 38 servis grešaka.

Dinamična borba u prvom setu, nekoliko dobrih izdanja sa obe strane, Jedinstvo nešto konkretnije te sa prednošču 8:12 odlazi na prvi tehnički tajm-aut. Mladost u nastavku počela sa buđenjem i konkretnijom igrom u polju. Smjenjivali su se Delić sa jedne, kapiten Vuković sa druge strane. Mladost prva stiže do set lopte, nakon napada preko Divljana, ona ostaje neiskorištena. Ipak, pomenuti Delić koristi drugu šansu i u setu na razliku Mladost dovodi do osvajanja uvodnog perioda.

I u drugom setu viđena je velika borba te entuzijazam oba tima za što boljim izdanjem u gradskom derbiju. Motivacije nije nedostajalo. Povelo je Jedinstvo 3:6 na startu seta. Mladost sada dosta ranije ulazi u seriju poena, ovog puta oni odlaze sa prednošću na tehnički tajm-aut. Mirković je realizacijom najljepšeg poena na susretu nakon dugotrajne borbe u polju,  pri rezultatu 12:11, razbudio Jedinstvo.

Mladost nakon toga mnogo bolja, Delić I Eminović u nekoliko navrata odlični na mreži. Mladost je finišu seta bez značajnijih problema sačuvala rezultatsku prednost.

Treći set ponudio je evidentan pad u igri Mladosti ali i odlično izdanje Jedinstva. Otvorio ga je Oković as servisom. Vuković i Maksimović nastavili započeto te poprilično energičnim nastupom relativno lako “riješili” Mladost u trećem setu. Mnogo i neiznuđenih grešaka odbojkaša u crvenoj opremi u tim momentima.

U završnom setu, Branko Mišić uvodi Sokolara na mjesto primača. Sokolar opravdava povjerenje na najbolji mogući način. Stabilizovan je prijem u važnom periodu. Dodatna realizacija nekoliko dobrih napada uz ostatak ekipe na nivou nije pružila Jedinstvu šansu u završnom setu. Mladost je pokazala kvalitet u presudnim momentima i stigla do prva tri boda na startu mini-lige-

Nakon susreta, akteri duela nisu krili oduševljenje što gradski derbi ponovo dobija prepoznatljivu draž-

Ekipa Jedinstva nije imala šta da izgubi danas. Nismo ih podcijenili ali smo na kraju uspijeli stići do važnij bodova. Bilo je lijepo igrati u ovakvoj atmosferi. Nadam se da će tako biti i naredne nedelje kada nas očekuje novi duel protiv gradskog rivala.

Izjavio je Andrija Divljan, član brčanske Mladosti.

Mladost je opravdala ulogu favorita u jednoj lijepoj odbojkaškoj predstavi. Mi smo, na naše zadovoljstvo, pokazali da znamo da igramo odbojku. Posebno me raduje puna dvorana i odziv navijača koji ovu utakmicu čine još posebnijom.

Riječi su jednog od najiskusnijih aktera na terenu, libera Jedinstva, Srđana Markovića.

Facebook Komentari