Odbojka

Mladost obožava finala, jubilej u savršeno vrijeme!

Trofej namijenjen osvajaču Kupa Republike Srpske, desetu godinu zaredom završava u vitrinama odbojkaškog kluba Mladost. Repriza prošlogodišnjeg finala, prije slavlja Mladosti, trajala nešto jače od sat vremena. Na kraju, uz poteškoće u trećem setu, oečkivanih 25:16, 25:19 i 25:22 protiv borbenog Ljubinja.

Rivali se odlično poznaju između sebe. Mišić je ponovo startovao sa parom Eminović-Divljan na prijemu servisa. Mladi Tanić od početka se našao u rotaciji sa kapitenom Čolom.

Krenuli su domać silovito od početka, teror iz svih oružja u ranoj fazi je obezbijedio zavidnu prednost. Sredinom seta gosti smanjuju na -4, bilo je 8:12, Mišić uzima time-out i ovjerava početak serije do okončanja seta. Razigrala se Mladost, gostima dozvolili 16 poena. Delić je odličnim napadom stavio tačku na i u prvom dijelu.

Nekoliko lucidnih poteza mladog Tanića radovali su sve na klupi Mladosti. Eminović i Divljan su imali svoje napdačke momente, Mladost je drugi set otvorila sa 5:1. Baš kada je bilo najneophodnije, segment blok igre na vrhuncu. U smiraju seta dozvolili su kratku seriju gostiju, ponovo je domaći strateg reagovao time-outom, kapiten Čolo je. prvim tempom, završio set.

U trećem, blago opuštanje domaćih, gosti su bili zaista neugodan rivalu završnom setu. Većim tokom ravnopravna borba. Mladost je tek u finišu uspjela da se odlijepi na par poena prednosti. Gosti su spaili čak tri meč lopte ali zatim i pogriješili u poslednjem napadu. Mladost je uspjela, bez izgubljenog seta, ponovo da savladaLjubinje u finalnom susretu Kupa Republike Srpske.

Jovan Delić osvojio je 15 poena za Mladost. Almir Čolo dodao je pet manje.

Poštujući epidemiološke mjere i Naredbe Kriznog štaba, ceremonija dodijele nagrada sprovedena je na drugačiji način i bez izaženijeg slavlja. Pehar namijenjen pobjedniku, desetu godinu zaredom, podigao je kapiten Mladosti, Almir Čolo.

Almir Čolo za dvostruko slavlje

Iskusni srednji bloker, odigrao je odličan susret koji je krunisan i individualnom nagradom, koja se dodijeljuje najboljem pojedincu za ostvarena dostignuća na tlu Republike Srpske. Nakon ceremonije, nije krio oduševljenje.

Najljepši osjećaj je svakako kada svakodnevni trud i rad koji mi svi ulažemo, posebno u ovo vrijeme, naplatite zlatnom medaljom! Takodjer zahvalio bih se svom klubu i OS RS na dodjeljenoj tituli za najboljeg odbojkaša u Republici Srpskoj.

Jedan od primarnih ciljeva je ostvaren, izabranici Branka Mišića sada se okreću prvenstvenim obavezama i nastavku Premijer lige za odbojkaše.

Facebook Komentari

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.