Odbojka

Mladost obožava finala, jubilej u savršeno vrijeme!

Trofej namijenjen osvajaču Kupa Republike Srpske, desetu godinu zaredom završava u vitrinama odbojkaškog kluba Mladost. Repriza prošlogodišnjeg finala, prije slavlja Mladosti, trajala nešto jače od sat vremena. Na kraju, uz poteškoće u trećem setu, oečkivanih 25:16, 25:19 i 25:22 protiv borbenog Ljubinja.

Rivali se odlično poznaju između sebe. Mišić je ponovo startovao sa parom Eminović-Divljan na prijemu servisa. Mladi Tanić od početka se našao u rotaciji sa kapitenom Čolom.

Krenuli su domać silovito od početka, teror iz svih oružja u ranoj fazi je obezbijedio zavidnu prednost. Sredinom seta gosti smanjuju na -4, bilo je 8:12, Mišić uzima time-out i ovjerava početak serije do okončanja seta. Razigrala se Mladost, gostima dozvolili 16 poena. Delić je odličnim napadom stavio tačku na i u prvom dijelu.

Nekoliko lucidnih poteza mladog Tanića radovali su sve na klupi Mladosti. Eminović i Divljan su imali svoje napdačke momente, Mladost je drugi set otvorila sa 5:1. Baš kada je bilo najneophodnije, segment blok igre na vrhuncu. U smiraju seta dozvolili su kratku seriju gostiju, ponovo je domaći strateg reagovao time-outom, kapiten Čolo je. prvim tempom, završio set.

U trećem, blago opuštanje domaćih, gosti su bili zaista neugodan rivalu završnom setu. Većim tokom ravnopravna borba. Mladost je tek u finišu uspjela da se odlijepi na par poena prednosti. Gosti su spaili čak tri meč lopte ali zatim i pogriješili u poslednjem napadu. Mladost je uspjela, bez izgubljenog seta, ponovo da savladaLjubinje u finalnom susretu Kupa Republike Srpske.

Jovan Delić osvojio je 15 poena za Mladost. Almir Čolo dodao je pet manje.

Poštujući epidemiološke mjere i Naredbe Kriznog štaba, ceremonija dodijele nagrada sprovedena je na drugačiji način i bez izaženijeg slavlja. Pehar namijenjen pobjedniku, desetu godinu zaredom, podigao je kapiten Mladosti, Almir Čolo.

Almir Čolo za dvostruko slavlje

Iskusni srednji bloker, odigrao je odličan susret koji je krunisan i individualnom nagradom, koja se dodijeljuje najboljem pojedincu za ostvarena dostignuća na tlu Republike Srpske. Nakon ceremonije, nije krio oduševljenje.

Najljepši osjećaj je svakako kada svakodnevni trud i rad koji mi svi ulažemo, posebno u ovo vrijeme, naplatite zlatnom medaljom! Takodjer zahvalio bih se svom klubu i OS RS na dodjeljenoj tituli za najboljeg odbojkaša u Republici Srpskoj.

Jedan od primarnih ciljeva je ostvaren, izabranici Branka Mišića sada se okreću prvenstvenim obavezama i nastavku Premijer lige za odbojkaše.

Facebook Komentari

Sportal

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.