Odbojka

Mladost nakon Bosne i dalje stopostotna

Uprkos oscilacijama u igri, odbojkaši Mladosti nastavili sa serijom pozitivnih rezultata. Bosna uspjela uzeti set tokom meča u Kalesiji.

Do sada veoma dobri tim Bosne iz Kalesije, hrabro se suprostavio prvaku Bosne i Hercegovine. Mladost iako nije odigrala na vrhuncu, obezbijedila važnu pobjedu.

Brčaci su u uvodnom setu djelovali kao kaznena ekspedicija, prijem sa Eminovićem i Sokolarom je odlično funkcionisao. Almir Čolo se takođe isticao, brzo su gosti riješili prvi est u svoju korist, 16:25.

Mladost se i u ranijem periodu suočavaka sa oscilacijama u igri. Drugi set, nagli pad u igri, domaći to koriste i uspjevaju da izjednače u setovima. Bilo je 25:21.

Mladost svjesa situacije, ubacuje u brzinu više, preostala dva seta, uprkos ne baš najboljim dvoranskim uslovima za igru, riješava u svoju korist. Konstantno su Brčaci održavali prednost od nekoliko poena tokom preostala dva seta. Nije Bosna imala snage za značajniji odgovor na takvu Mladost. U trećem 20:25, u četvrtom 19:25.

Odbojkaši prvaka Bosne i Hercegovine, nastavljaju perfektan niz u Premijer ligi. Do sada, niko nije značajnije ugrozio sastav Branka Mišića, koji se nalazi na čelu premijerligaškog društva.

Odbojkaše Mladosti i narednog vikenda očekuje zahtjevan ispit. U dvoranu brčanske Gimnazije, na megdan prvacima, stže raspoloženi tim Kaknja 78.

Facebook Komentari

Sportal

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.