Odbojka

Mladost najbolje sačuvala za kraj

Odbojkaški klub Mladost u poslednjem nastupu u MEVZI pružio jednu od najupečatiljivijih predstava ove sezone. Ostaje žaljenje za više ovakvih predstava ali i nada da je ovo svojevrsni uvod u naredno izdanje Brčaka u Srednjoevropskoj odbojkaškoj ligi.

Odbojkaši Mladosti odigrali susret na vrhunskom nivou i zabilježili ubjedljiv trijumf na koncu ovosezonskog izdanja MEVZE. Prvaci Bosne i Hercegovine, u dvorani brčanske Gimnazije, savladali ekipu Union Reiffeisen-a, rezultatom 3:0 u setovima. (25:21, 25:16, 25:23)

Osvajanjem početna tri poena, domaći odbojkaši najavili su gostima iz Austrije da ih čeka težak ispit u Brčkom. Uspijeli su gosti povesti u nastavku, rezultatom 6:8, što će se ispostaviti jedinim periodom kada su se nalazili u rezultatskoj prednosti. U finišu seta, Mladost ubacuje u brzinu više i odličnim napadima ali i direktnim poenima iz bloka, nadigrali goste i stigli do osvajanja prvog seta.

Sa dva vezana poena iz bloka, domaći otvaraju drugi set, kojeg će naknadno riješiti u svoju korist sa čak 9 poena prednosti. Funkcionisao je i prijem na visokom nivou. Libero, Mlađan Lukić, odigrao je odličan meč u polju. Takva konstelacija snaga na parketu, omogućavala je i ubitačne napade Mladosti. Periodično su se izdvajali Delić, Vojak i Divljan. Takođe, odlične sekvence je pružao i par srednjih blokera Gajić-Eminović.

Gosti, koji su bili apsolutno van ritma pokušali su u trećem setu da se rezultatski vrate u meč. Najneoizvjesniji period susreta, u kojem je Union Reiffeisen uspijevoa održavati egal rezultat. Igrala se dobra odbojka u tim trenucima, na parketu brčanske Gimnazije. Blagi problemi pri prijemu za Mladost u smiraju seta, riješeni su uvođenjem Sokolara u finišu čime je omogućeno osvajanje i trećeg seta. Mladost, tačnije Jovan Delić koristi drugu set loptu i obezbijeđuje četvrti ovosezonski trijumf brčanske Mladosti u MEVZA ligi.

Pomenuti Delić, istakao se sa 17 poena. Gajić je dodao 7. Vojak i Divljan 6.

Što se tiče ove szone, bio je ovo poslednji nastup aktuelnim šampionima naše države u Srednjoevropskoj odbojkaškoj ligi. Odigrali su 14 susreta te ostvarili skor od 4 pobjede i 10 poraza. Ukupno 10 osvojenih bodova.

Rezultati by SofaScore

Facebook Komentari