Odbojka

Mladost na premijeri dočekuje Borac

 Prinudno prekinuto početkom ove godine, odbojkaši Mladosti u novom izdanju počinju za vikend. Četa Branka Mišića juriša ka sedmoj vezanoj prvenstvenoj tituli. Fantastičan niz nepobjedivosti traje još od sezone 2013/2014.

Kostur brčanskog tima ostao je poprilično nepromijenjen što Mladost stavlja u blago povlašten položaj u odnosu na rivale. Rukovodstvo ekipe iz Brčkog adekvatno je odgovorilo izazovima i Branku Mišiću, uprkos globalnim problemima, obezbijedila kvalitetan tim pred start domaćeg šampionata.

Prekaljeni internacionalci uz nekolicinu starosjedilaca i dodatak svježe krvi, prvi su favoriti za oreol najboljih na domaćoj sceni. Prvi kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine u Brčko dovodi ekipu banjalučkog Borca. Meč u dvorani Gimnazije, biće odigran bez prisustva publike.

U taboru Mladosti suočavaju se sa blagim problemima u vidu zdravstvenog biltena ali uprkos tome optimistično gledaju na nadolazeće izazove. Akcenat se stavlja na odbranu duple krune u domaćim takmičenjima, što predstavlja trenutni imperativ.

Mlađan Lukić, libero Mladosti, jedan je od vitalnih kotačića u  pogonu brčanskog sastava za ostvarenje zacrtanih ciljeva. Tako će biti i u nastupajućoj sezoni.

Moramo ozbiljno ući u šampionat i ozbiljno pristupiti svakom meču. Svi osvojeni bodovi mogu biti presudni. Nažalost, nadam se u što kraćem intervalu, to ćemo činiti pred praznim tribinama.

Susret je zakazan za subotnje poslijepodne sa početkom u 16:00h.

Facebook Komentari

Sportal

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.