Odbojka

Mladi brčanski odbojkaši rivalitet grade u Srbiji

Da Brčko slovi kao neiscrpan izvor odbojkaških talenata, odavno je poznato svim ljubiteljima odbojke širom bivše Jugoslavije, a od prije petnaestak godina i širom Evrope.

 

Brojni odbojkaši i odbojkašice koji su ponikli i stasavali u sali “DTV Partizan”, proslavili su brčansku odbojku, proslavili su naš grad, i naposljetku zauzeli su pristojno mjesto u riznici igrača koji će ostati upamćeni kao odlični sportisti i dobri ljudi.

Stopama uspjeha Čulića, Ristića, Elezovića i ostalih uspješnih odbojkaša sa brčanskog spiska vrsnih sportista odnedavno su krenula dva mlada odbojkaša, Aleksa Mandić i Luka Stanković.

Obojica su prve odbojkaške korake naučili u Jedinstvu odakle su tražeći svoje mjesto pod odbojkaškim nebom krenuli put Srbije. Mandić brani boje Partizana, a Stanković nosi dres Vojvodine.

Finale odbojkaškog superkupa Srbije održano prije par dana u Novom Sadu u kome su se znanje, sportsku vještinu i sreću odmjerili Vojvodina i Partizan bila je prilika da se ova dva mlada odbojkaša sretnu, a susret je zabilježila i naša kamera. Slučajno ili ne, njihov susret, prijateljski naravno, je ovjekovječen.

Izvor:

Facebook Komentari

Sportal

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.