Odbojka

Minchanka nadigrala Bimal-Jedinstvo u prvom meču osmine finala CEV cupa

Prvi čin dvomeča osmine finala CEV cupa, izmedju ekipe iz Minska i ŽOK Bimal-Jedinstva, pripao je domaćem sastavu, rezultatom 3:0 u setovima. (25:8, 25:20, 25:16). Odluka o konačnom putniku u četvrt-finale biće donesena 04.02. kada se igra revanš susret u dvorani Magnet u Brčkom.

Ekipa Minchanke kvalitetnim nastupom u prvom meču opravdala ulogu favorita. Bimal-Jedinstvo na osnovu određenih sekvenci, sa pravom gaji nadu da u revanš meču može da pruži značajniju predstavu i pomrsi račune sastavu iz Minska.

Loš ulazak u meč, opravdan važnošću susreta, odveo je tok utakmice na stranu domaćih već u ranoj fazi. Početnih 10 poena osvojile su izabranice Viktora Gončarova. Nastavile u ubjedljivom ritmu i Brčankama u prvoj dionici prepustila osvajanje tek 8 poena.

Najbolje izdanje djevojaka iz Brčkog, viđeno je u drugom setu. Početno vođstvo tokom seta i kvalitetniji otpor u istom, pokazatelj su da će ukoliko pokažu kontinuitet, u Brčkom sasavim sigurno moći računati na značajniji rezultat. Rutinska završnica seta domaćih igračica za 25:20. Prijem Brčanki funkcionisao je sa respektabilnih 51% pozitivnog prijema. Prednjačila je Katarina Popović(41% perfektnog prijema).

Napadačka igra, nesvojstveno Brčankama, predstavljala je određene probleme Bimal-Jedinstvu tokom sinoćnjeg meča.  29% prolaznosti, procenat je koji je nedovoljan za konkretniji rezultat. Zasluga ide i fizički moćnoj ekipi Minchanke. Revanš duel će morati da ponudi ubitačniji napad kako bi se prvakinje Bosne i Hercegovine našle u situaciji da se bore za osvajanje setova.

Završni set, rano stečena prednost domaćih igračica i kvalitetno očuvanje rezultatske prednosti, slika su završne dionice. Predvođene najboljom poenterkom na meču, Viktoryiom Siakretavom, koja ja ne meču postigla 15 poena, na oduševljenje domaće publike, ubjedljivim rezultatom 25:16, djevojke iz Minska obezbdijeđuju zavidnu prednost prije odlaska u Brčko na revanš susret.

Najbolja poenterka u taboru Brčanskih princeza bila je Anđelka Radišković sa 10 osvojenih poena.

Šef stručnog štaba Bimal-Jedinstva, Smail Pezrović, nakon meča je izjavio da očekuje bolje Bimal-Jedinstvo u revanš susretu koji je na rasporedu 04.02. u Brčkom.

Znali smo da je ekipa Minchanke veoma jak tim koji je sposoban da pokaže vrhunsku igru. Mi nismo bili na našem nivou, vjerovatno smo bili pogođeni i određenim pristikom. Nadam se da ćemo u revanšu pružiti bolju igru, jer smo za to i sposobni.  Pred nama je da analiziramo ovaj meč i učinimo sve da se pred našim navijačima pokušamo vratiti u ovaj dvomeč.

 

Facebook Komentari