Odbojka

Marko Milovanović novi član Martigues Volleyballa

Reprezentativac Bosne i Hercegovine, doskorašnji odbojkaš MAFC BME-a, seli se na jug Francuske, nakon potpisa ugovora sa ekipom Martigues Volleyballa. Dvadesetdvogodišnji odbojkaš, inače rodom iz Pelagićeva u okolini Brčkog, potpisaće jednogodišnji ugovor sa klubom koji nastupa u drugoj ligi najveće zemlje u Zapadnoj Evropi.

Vrhunska izdanja u ekipi iz glavnog grada Mađarske, privukle su pažnju čelnicima francuskog tima, koji je bez oklijevanja iskoristio priliku, te 198 cm visokog primača servisa pridodao postojećem rosteru.

Nastupi u ekipi MAFC-a predstavili su jedno prelijepo iskustvo za mene kao mladog igrača. Igranje u prvoj ligi Mađarske omogućilo je da dodatno sazrijem i u igračkom smislu, te će mi sasvim sigurno biti od koristi u daljnjem odbojkaškom napretku.

Izjavio je Milovanović.

Ugovor u Francuskoj, predstavljaće treći inostrani angažman za jednog od najboljih mladih odbojkaša u Bosni i Hercegovini. Pored pomenutog, mađarskog sastava, Milovanović je takođe nosio dres i novosadske Vojvodine. Francuska će, bez dileme, biti najveći izazov do sada.

Očekivanja su velika, pogotovo odnoseći se na afirmaciju na igračkom polju. Nastaviću vrijedno da treniram i da pokušam opravdati povjerenje čelnika francuskog kluba. Novu ekipu poznajem veoma malo ali s obzirom da je francuska liga jedna od boljih u Evropi, vjerujem da me očekuje jedno izvrsno odbojkaško putovanje sa ekipom za koju sam ubijeđen da će se naći u borbi za četiri najbolje ekipe u narednoj sezoni.

Dodaje Marko Milovanović.

Prinuda sportska pauza na globalnom nivou, uzrokovana virusom COVID-19, ponudila je sportistima dodatan prostor za rad na održavanju fizičke spreme ali i sticanja mentalne snage kao jednog od najvažnijih faktora u svijetu profesionalnog sporta.

Novonastala situacija uskratila je mnoga očekivanja većine sportista, koju su ostali uskraćeni omiljenih borbi za medalje. Međutim, ovo može da djeluje stimulativno da u buduće pružamo još bolje predstave kako bismo nadoknadili propušteno. Mene očekuje pripremni period kako bih u što boljem stanju dočekao pripremu fazu sa mojim novim timom.

Zaključio je Milovanović.

Facebook Komentari