Odbojka

Ljubinju set, Mladost pet od pet!

Gosti pokazali hrabrost, pogotovO u drugom dijelu susreta. Mladost nije dozvolila iznenađenje. 25:14, 25:15, 24:26, 25:22.

Odbojkaši Mladosti sada su jedina neporažena ekipa u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Nakon odgođenog susreta protiv ekipa Domaljevca, aktuelni prvaci na svom parketu su dočekali rivale iz Ljubinja.

Prije početka duela, došlo je do određenih rotacija u timu. Eminović je ponovo zauzeo poziciju primača, Trakić je startovao kao tehničar ekipe. Vuković je bio na korekciji. Gajić-Čolo duet srednjih blokera.

Perfektno je to izgledalo u prva dva seta, par primača odličan u polju, Lukić i Trakić sa zapaženim rolama, gosti su imali dosta poteškoća pri prijemu. Napadački raznovrsno i efikasno, brzo je Mladost stigla do 2:0 u setovima.

Blagi pad koncentracije u igri Mladosti, gosti su iskoristili na najbolji mogući način. Set na razliku, pripao je Ljubinju, rezultatom 24:26. I u nastavku su gosti nastavili sa pružanjem značajanog otpora.

Mladost je bila u problemu u finišu četvrtog seta, nakon vođstva 16:10, slijedi serija gostiju 1:9, plus dva za Ljubinje. Gajić se vratio u igru, nekoliko odličnih sekvenci poguralo je Mladost ka mirnoj luci. Nije bilo više iznenađenja, 3:1 za kraj i peti trijumf u tekućoj sezoni.

Odobjkaši Mladosti sada su zaposjeli vrh tabele te u narednom kolu gostuju u Kalesiji, Domaći rival će da budu odbojkaši Bosne.

Facebook Komentari

Sportal

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.